Gekreun bij tennis bepaalt winnaar volgens de universiteit van Sussex

0
Gekreun bij tennis bepaalt winnaar
Gekreun bij tennis bepaalt winnaar

Gekreun bij tennis bepaalt winnaar

Kijk de volgende keer geen tennis, maar luister. Luister naar het gekreun van de gladiatoren in de tennisarena en je kunt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorspellen wie de winnaar gaat worden. Dat zeggen wij niet, maar de psychologen van de Britse University of Sussex. Lees meer…


Gekreun bij tennis bepaalt winnaar

Met al dat gekreun maken tennissers duidelijk of ze het punt gaan winnen of verliezen. Dit blijkt na een analyse van de videobeelden van 50 partijen van de top 30 in de wereld. Het heeft allemaal te maken met de toonhoogte van de betreffende kreun.


Zie hier de top 25 oudste Grand Slam-winnaars heren aller tijden.


Aardig was ook dat als de tennissers alleen maar luisterden naar het gekreun van de opponent, zei daar ook een voorspelling op los durfde te laten. Sterker nog, de voorspelling bleek ook in de meeste gevallen juist te zijn. Natuurlijk wisten zij ook prima het gekreun en de bijbehorende speler te herkennen.


This suggests that this shift in pitch is not due to short-term changes in scoreboard dominance. But instead, it may reflect longer-term physiological or psychological factors that may manifest even before the match. These factors could include previous encounters, form, world ranking, fatigue and injuries.

Jordan Raine, University of Sussex


Zie hier de top 10 best verdienende tennissers van 2021.


Zie hier de top 25 jongste tennissers aller tijden in de ATP top 10.


Helemaal vreemd is dit alles natuurlijk niet. Professor Reby, één van de andere onderzoekers, had al eerder de geluiden bestudeerd die de dieren uitstoten in elkaars nabijheid. Een voorbeeld van zijn onderzoek is zijn studie naar de relatie tussen aantrekkelijkheid en de stem van dieren: Why masculinity is not something to roar about in the deer world.  Reby zegt hiervoer zelf: ‘As with other mammal calls, the acoustic structure of human grunts contains information that may help us to infer contest outcome.’


Wist je dat dat vrouwen presteren beter onder stress, in ieder geval bij tennis1

Bronnen en meer informatie: 


Hier->>> nog meer artikelen over tennis op deze website…


Geef een reactie