Gelukkig gezin blijft thuis, dus annuleer je vakantie!

0
Gelukkig gezin blijft thuis zegt onderzoek
Gelukkig gezin blijft thuis zegt onderzoek

Gelukkig gezin blijft thuis zegt onderzoek

Al weer lekker aan het plannen om er weer eens fijn op uit te trekken met het gezin? Lekker weg in eigen land? Pappa, mamma en de kids die deze zomer weer eens lekker de frequent flyer pas willen laten exploderen? Niet, doen.

Dat zeggen in ieder geval de onderzoekers van de Baylor University. Thuis kan het samen misschien wel leuker en gezelliger zijn. Gewoon cocoonen met de familie en je wordt gelukkig. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website…


Gelukkig gezin blijft thuis zegt onderzoek

The family that plays together, stays together!

Karen K. Melton, Baylor University

Geld is dus niet meer van belang, wil je als familie gelukkig worden. Dat kan gewoon samen in je eigen huis. Dit ontdekten de onderzoekers toen ze iets meer dan 1.500 gezinsleden ondervroegen waar ze als gezin nu plezier aan beleefden.

Ze werden bijvoorbeeld gevraagd wat ze de laatste twaalf maanden als familie samen hadden gedaan en hoeveel dit in beslag nam. Natuurlijk werd er ook naar de ‘fun’ tijdens het samenzijn gevraagd.

Zo bleek bijvoorbeeld dat de thuisblijvers gelukkiger waren dan zij die verre en onbekende oorden opzochten.


Zie hier de Top 10 meest avontuurlijke bestemmingen 2023.


Nieuwe informatie en stress

Volgens onderzoekster assistent-professor van kind- en gezinsrelaties Karen K. Melton zou is de thuissituatie zo prettig zijn omdat we dan kunnen focussen.

We hoeven ons niet te concentreren op nieuwe plekken en situaties. Ons brein heeft alle aandacht voor het gezin en elkaar.

Melton gaat verder: ‘For some families, quality togetherness is having dinner together or playing games; for others, it may be hobbies, videos or TV, music. At the end of the day, what matters is that we are social beings who crave a sense of belonging and connectivity.’ Het gaat er dus niet zozeer om wat je doet met elkaar, als je het maar samen doet.


Bron en meer informatie: Focusing on unfamiliar activities in new locations may leave less ‘brain power’ to spend on family closeness, researcher says, Baylor University, 5 oktober 2016


 

Geef een reactie