Advertentie

George van Kleef

(Amsterdam, 24 juni 1961 – aldaar, 10 november 2005)

Bijnamen: Jappie en de Chinees, vanwege zijn uiterlijk


Advertentie

Van Kleef behoort samen met Houtman, Klepper en Mieremet in de jaren 80 tot de bende De Denkers die vele en zware overvallen pleegt. Later sluit hij zich bij Holleeder aan en na bekoopt dit, na afpersing en en de moord op Houtman, zelf met de dood.


Zie hier ->>> 100 grootste criminelen van Nederland
Zie hier ->>> De Nederlands misdaadencyclopedie
Zie hier ->>> Alle Liquidaties in Nederland
Zie hier ->>> Boeken over Nederlandse criminaliteit
Zie hier ->>> Bijnamen van de verschillende criminelen uit binnen- en buitenland.
Zie hier ->>> Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website

George van Kleef
George van Kleef

Van Kleef is de zoon van een Chinees en een veel jongere buffetjuffrouw uit Heerlen, vandaar zijn bijnamen Jappie en de Chinees. Hij behoort in de jaren tachtig tot de Kinkerbuurt-bende De Denkers van Cees Houtman, John Mieremet en Sam Klepper. Hij heeft contacten met Willem Holleeder en is bevriend met Cor van Hout.

Op de avond van 10 november 2005 wordt hij rond kwart over acht, op Jachthavenweg tegenover nummer 42 nabij zijn woonboot in Amsterdam-Buitenveldert, doodgeschoten door twee onbekende mannen. De moordenaars zouden hierna zijn weggefietst richting het Amsterdamse Bos.

De dood van Van Kleef zou in verband staan met de liquidaties van Evert Hingst, John Mieremet en Cees Houtman, die een week eerder plaatsvinden. Zo is George van Kleef bijvoorbeeld niet op de begrafenis van zijn voormalige gabber Houtman.

De idee is dat Van Kleef zich, met René van Deene, bij Willem Holleeder heeft aangesloten. Holleeder zou een zakelijk conflict hebben met Houtman. Houtman krijgt van Holleeder een boete van één miljoen euro vanwege een geschil rond het pand in de Rivierenbuurt. Nadat hij in eerste instantie weigert, betaalt Houtman uiteindelijk toch. (Bron: Mokum.nl)

Van Kleef zou Houtman in opdracht van Holleeder hebben afgeperst en zijn liquidatie zou een wraakactie zijn geweest, die is betaald door vrienden van Houtman.

advertentie

Laat een reactie achter

Geef hier je reactie!
Naam hier