Gevaarlijkste beroep ter wereld: President van de Verenigde Staten

Gevaarlijkste beroep ter wereld: President van de Verenigde Staten
Gevaarlijkste beroep ter wereld: President van de Verenigde Staten

Gevaarlijkste beroep ter wereld: President van de Verenigde Staten

Je zou het niet zeggen, maar het gevaarlijkste beroep ter wereld: President zijn van de Verenigde Staten. We hebben er iets meer dan 40 gehad en meer dan een kwart heeft het niet overleefd.

Ze worden vermoord, krijgen beroertes of iets anders als ze president zijn. Trump, je bent gewaarschuwd. Hier een overzichtje Dead Presidents! (en onze bron is natuurlijk Wikipedia)


Lees hier ->>> meer over politiek op deze website.


Gevaarlijkste beroep ter wereld: President van de Verenigde Staten, een overzicht

 


Andrew Jackson

In 1835 woonde Andrew Jackson, de 7e president, de begrafenis van een congreslid bij. Na afloop trok de werkloze Richard Lawrence, die ontevreden was over zijn situatie, een pistool.

Dit wapen weigerde en ook toen de aanvaller een tweede pistool trok weigerde het wapen te vuren. Volgens overleveringen begon Jackson vervolgens op de man in te slaan met zijn wandelstok totdat hij tot bedaren werd gebracht. Lawrence werd intussen ook overmeesterd.


William Henry Harrison

Het was een erg koude dag op 4 maart 1841.  William Henry Harrison, de 9e president, houdt zijn eerste toespraak als president. Hij gaf de langste toespraak in de Amerikaanse geschiedenis van bijna twee uur.

Harrison loopt ook een verkoudheidje op omdat hij geen winterjas draagt. De verkoudheid slaat om in een longontsteking. Hij overlijdt een maand na zijn toespraak. Hij is zo de eerste president die overleed tijdens zijn ambtsperiode.


Zachary Taylor

Zachary Taylor, de 12e president, sterft net 16 maanden na zijn aantreden. Dit is de op twee na kortste ambtstermijn van een president. Men denkt dat hij stierf aan buikgriep.


Na zijn herverkiezing als president werd Abraham Lincoln, de 16e president, op 14 april 1865 (Goede Vrijdag) in Ford’s Theatre (een schouwburg in Washington) neergeschoten door John Wilkes Booth, een fanatieke aanhanger van de Geconfedereerde Staten. De president werd in het achterhoofd getroffen door een kogel en stierf de volgende dag in het Petersen House op 56-jarige leeftijd.


Zie hier de top 10 grootste bedrijfsrisico’s voor 2022.


James Garfield

Op 2 juli 1881 is James Garfield, de 20e president met twee kogels neergeschoten. Dit vindt plaats in een treinstation in Washington D.C. De dader is Charles J. Guiteau, een vurig aanhanger van de vicepresident onder Garfield, Chester Arthur.

Eén van de kogels kon niet gevonden of verwijderd worden. Hierdoor volgde een infectie als gevolg van het gebruik van niet-gesteriliseerde medische instrumenten. Garfield wordt steeds zieker. Hij is nog wel naar de kustplaats Long Branch gebracht. Dit in de hoop dat de zeelucht hem zou aansterken. Garfield krijgt er echter een zware longinfectie en overlijdt 49-jarige leeftijd op 19 september 1881.


Zie hier de Top 10 beroemdste mensen ter wereld 2022.


William McKinley

Tijdens een bezoek aan de Pan-Amerikaanse tentoonstelling te Buffalo (New York) op 6 september 1901 is William McKinley, de 25e president het slachtoffer van een moordaanslag.

De Poolse immigrant Leon Czolgosz vuurt tweemaal met een pistool op de president. Czolgosz is een fanatiek anarchist die tekenen van zwakzinnigheid vertoont. De eerste kogel ging in zijn schouder. De tweede doorboort zijn ingewanden en blijft in zijn rug steken.

De eerste kogel kunnen de chirurgen eenvoudig vinden en verwijderden. De tweede kogel kunnen ze niet terugvinden. McKinley lijkt echter te herstellen, waardoor is besloten om de tweede kogel te laten zitten. Het zoeken ernaar zou mogelijk meer schade zou toebrengen.

De pas ontwikkelde Röntgen-stralenmachine, die op de tentoonstelling werd gepresenteerd, durfde men nog niet op de president te gebruiken. McKinley is gedurende een week aan de beterende hand. Hij raakt uiteindelijk toch in shock. Hij sterft op 14 september 1901, acht dagen na de aanslag. Oorzaak zijn de gevolgen van het koudvuur dat zijn verwondingen heeft aangetast. Hij bereikt de leeftijd van 58 jaar.


Zie hier de Top 10 rijkste staten in de Verenigde Staten 2022.


Warren Gamaliel Harding

Warren Gamaliel Harding is de 29e president. Hij krijgt tijdens een reis naar Alaska een beroerte. Hij overlijdt in 1923 op 57-jarige leeftijd in San Francisco voordat zijn eerste ambtsperiode afgelopen is.


Franklin Delano Roosevelt

Franklin Delano Roosevelt, de 32e president, is de enige Amerikaanse president die vier keer gekozen is tot president. Een record dat niet meer verbeterd kan worden omdat sinds Amendement XXII uit 1947 de president maar éénmaal herkozen kan worden. Op 12 april 1945 overlijdt Roosevelt aan een beroerte op 63-jarige leeftijd.


Who killed Kennedy?

Op 22 november 1963 om 12:30 CST (18:30 UTC) is John F. Kennedy, de 35e president vermoord. Hij is dodelijk verwond door twee geweerkogels, één door het hoofd en één door zijn rug. Dit terwijl hij in een open presidentiële limousine over Dealey Plaza in Dallas in de Amerikaanse staat Texas reed.

Zijn rijtour was onderdeel van een publieksreis door Texas. Deze tour was mede georganiseerd met het oog op zijn eventuele herverkiezing in 1964. Er kwamen twee officiële onderzoeken. Deze leidden beide tot de conclusie dat Lee Harvey Oswald, werkzaam in het Schoolboekenmagazijn op Dealey Plaza, de moordenaar was.

Volgens het onderzoek van de Commissie-Warren handelde Oswald alleen. Volgens het onderzoek van de Enquêtecommissie van het Huis van Afgevaardigden was er ten minste nog één andere schutter. De moord op Kennedy is nog altijd onderwerp van speculatie en heeft stof opgeleverd voor vele samenzweringstheorieën. De van de moord verdachte Lee Harvey Oswald is enige dagen later neergeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby.

Na de moord op Kennedy leidde Jim Garrison, de officier van justitie in New Orleans, een uitgebreid onderzoek naar de omstandigheden rondom deze moord. Dit leidde uiteindelijk tot een proces wegens samenzwering tegen de zakenman Clay Shaw, die evenwel werd vrijgesproken.

De moordaanslag op Kennedy


Ronald Reagan

Op 30 maart 1981, slechts 69 dagen na zijn verkiezing, is Ronald Reagan, de 40e president, aan de beurt. Ook zijn perssecretaris James Brady, de politieofficier Thomas Delahanty en agent van de Secret Service Timothy McCarthy zijn onder vuur genomen. Dit peelt zich af buiten het Washington Hilton Hotel. De dader is John Hinckley jr.

De verwondingen van Reagan lijken in eerste instantie vrij ernstig. Hij heeft een doorboorde long en hevige interne bloedingen. Toch weet hij wonderwel snel te herstellen.  Op 11 april ontslaan de artsen hem uit het ziekenhuis.

De aanslag heeft grote invloed op de populariteit van Reagan. Opiniepeilingen laten een stijging zien met 73%. Reagan zelf gelooft dat god zijn leven heeft gespaard. Dit zodat hij door kon gaan met zijn taak een hoger doel te dienen.

Aanslag op Ronald Reagan