, ,

Gevaarlijkste plek om alcohol te drinken is thuis

Gevaarlijkste plek om alcohol te drinken is thuis

Gevaarlijkste plek om alcohol te drinken is thuis

Nieuw onderzoek van de Universiteit van New England (UNE) laat zien dat de gevaarlijkste plek om alcohol te drinken thuis is. Niet de kroeg, niet in het park of op een festival. Lees meer…


Gevaarlijkste plek om alcohol te drinken is thuis

Over een periode van tien jaar hebben de onderzoekers van de UNE gekeken wie zich meldde bij de eerste hulp met wat alcohol in de kraag. Daaruit bleek dat 36 procent het ongeluk thuis beleefde, 13 procent iets opliep op straat en dat bij 10 procent de lichamelijke schade ontstond in de kroeg of een andere locatie die officieel alcohol mag schenken.

Dr. Cindy Woods van de UNE’s School of Health over de cijfers: “There’s no-one regulating the amount of alcohol that’s consumed, there’s no one to say you’ve had enough and there’s no security to stop aggression or violence.”

Huiselijk geweld op één…

Alcohol nuttigen en je handjes thuis houden gaan niet altijd goed samen. Vele kwetsuren die thuis onder invloed van alcohol worden opgelopen komen zgn. door ‘vallen’. In 59 procent van deze gevallen blijkt dat de partner heeft ‘geholpen’bij de val. Volgens Woords is de situatie ernsitger: “Just over 500 domestic violence injuries that were reported, but we believe that its very much under-reported so that figure is likely to be a lot higher.”


Zie hier de top 10 grootste bedrijfsrisico’s voor 2022.


Over alcohol (Wikipedia)
Vergisting, het proces dat tot het ontstaan van alcohol uit suikers leidt, is één van de oudste biochemische processen bekend aan de mensheid. Het bedwelmende effect van alcohol was al in de prehistorie bekend. Resten ervan zijn aangetroffen op potscherven in China die zo’n 9.000 jaar oud zijn, zodat het gebruik van vergisting zeker tot in het Neolithicum teruggaat. Alcoholische producten waren ook bekend bij de inwoners van Sumerië, zo’n 5.000 jaar voor Christus. Het gebruik van alcohol is dan ook wijdverspreid onder de mensheid.


Zie hier de top 10 grootste bedrijfsrisico’s voor 2022.


Bron en meer informatie: Most dangerous place to drink alcohol is at home, study finds op: www.abc.net.au, 26 september 2016


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie