De gevaarlijkste vrouw ter wereld: Griselda Blanco (met film)

0
Griselda Blanco: de gevaarlijkste vrouw ter wereld
Griselda Blanco: de gevaarlijkste vrouw ter wereld

De gevaarlijkste vrouw ter wereld: Griselda Blanco (met film)

Het is zo eind jaren ’70 van de vorige eeuw als de gevaarlijkste vrouw ter wereld op het toneel verschijnt: Griselda Blanco. Zij groeit uit tot de “Cocaïne Godmother” van Florida en de Verenigde Staten (VS).

Onder haar schrikbewind worden maandelijks duizenden kilo’s van het witte poeder de VS binnengebracht en verhandeld. Griselda zou verantwoordelijk zijn voor honderden moorden in Miami en omgeving en de handel van meer dan 300 ton cocaïne. Hieronder meer over de gevaarlijkste vrouw ter wereld.


100 grootste criminelen van Nederland (inmiddels meer…)
Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website


Griselda Blanco: de gevaarlijkste vrouw ter wereld
Griselda Blanco: de gevaarlijkste vrouw ter wereld


De gevaarlijkste vrouw ter wereld: Een heftige jeugd

Griselda Blanco wordt op 15 februari 1943 in Cartagena in Colombia. Op drie-jarige leeftijd verhuist ze met haar moeder naar Medellín, wat zal uitgroeien tot de hoofdstad van de grootste drugskartels ter wereld. Van een prettige jeugd is geen sprake, als tiener wordt ze regelmatig seksueel misbruikt door verschillende mannen in haar omgeving.

Op 13-jarige leeftijd laat haar moeder haar werken als prostituee en op haar zestiende gaat ze zelfstandig verder. Op die leeftijd pleegt ze ook haar eerste gewapende overval op een bank. Hierna zouden er nog enkele overvallen volgen, voordat ze de drugshandel in zal gaan.


Naar het beloofde land: de Verenigde Staten

Op haar 20-ste trouwt ze met Carlos Trujillo en ze krijgen drie zoons: Dixon, Uber en Osvaldo. Haar echtgenoot komt op een zeer bijzondere wijze aan zijn einde (zie Triva). Samen met haar tweede echtgenoot, Alberto Bravo, emigreert ze naar New York, waar ze haar drugshandel voortzet. Daar wordt ze aangeklaagd voor drugshandel en omdat het haar te heet onder haar voeten wordt, gaat ze terug naar Columbia.

Ook haar tweede echtgenoot zal op dezelfde en zeer bijzondere wijze aan zijn einde komen (zie Triva). Eind jaren ’70 keert ze terug naar de VS en ze gaat wonen in Miami. Hier gaat ze helemaal los en ze wordt één van de eersten die op zeer grote schaal cocaï ne naar de VS smokkelen en daar verspreiden.

De grootste drugsbaron ooit, Pablo Escobar, gaat eind jaren ’70 van de vorige eeuw langs bij Griselda Blanco in Miami en vraagt aan haar om een baantje in de drugshandel. Blanco zorgt voor er voor dat Escobar de grootste drugsbaron ooit zal worden.


De gevaarlijkste vrouw ter wereld koopt iedereen om…

Met het vele geld dat ze verdient voor zichzelf en de drugskartels uit Columbia koopt ze vele 100-den mensen om. Politieagenten, rechters, officieren van Justitie, van alles staat er bij haar op haar loonlijst. Indien er echte zakelijke geschillen zijn of ze heeft het vermoeden dat ze getild wordt laat ze één van haar vele moorden plegen. Dit gebeurt door haar eigen lijfwachten en huurmoordenaars of deze types worden even ingevlogen vanuit Columbia voor een ‘hit & run’actie.

Ook zal ze met liefde gebruik maken van de vele zware criminelen die zijn vrijgelaten eind jaren ’70 door Fidel Castro van Cuba. Doordat de VS heeft beslist dat gevluchte Cubanen vrij zijn om zich te vestigen in hun land zet Castro de cellen open van zijn meest zware criminelen en laat ze eigenhandig per boot naar het beloofde land vertrekken.

Deze vluchtelingen, in combinatie met de drugshandel, zorgen er bijvoorbeeld voor dat het aantal moorden in die jaren in Miami en omgeving zeker vertienvoudigt. Dit aantal stijgt in enkele jaren van 60 naar 600 moorden per jaar en dit zijn er zo veel dat er zelfs van de lokale McDonalds een koelwagen moet worden gehuurd om de vermoorde personen in te bewaren.


De drugsbarones werd berucht door het geweld waarmee ze vooral vanaf het midden van de jaren 70 vermeende rivalen en concurrenten uit de weg ruimde. Ze heeft de moord op meer dan 250 slachtoffers bevolen.

Bron: De Telegraaf, 8 november 2012


Arrestatie en vrijlating

In 1985 lijkt er een einde te komen aan het tijdperk Blanco in de VS. In dat jaar wordt ze gearresteerd en wordt ze veroordeeld tot 15 jaar cel wegens drugssmokkel en -handel. Ze ontsnapt net aan de doodstraf omdat de aanklagers een zaak tegen haar wegens drie moorden verknoeien. Tijdens haar verblijf in de gevangenis gaan haar handel en wandel gewoon door. De documentaire, Cocaïne Cowboys II: “Hustlin’ with the Godmother” (2008), gaat over deze periode.


Na de vrijlating en haar dood

Blanco wordt in 2004 vrijgelaten en leefde sindsdien teruggetrokken in Medellín, de drugshoofdstad van Columbia. Volgens de lokale berichten was ze uit de drugshandel gestapt en verdiende ze haar geld met de onroerende goederen die ze eerder met haar drugsgeld had kunnen aanschaffen.

Twee huurmoordenaars vuren 3 september 2012 vanaf een voorbijrijdende motor op de 69-jarige vrouw, als ze in de stad Medellín een slagerij verlaat. De beruchte drugsbarones wordt in haar hoofd getroffen en ze overlijdt korte tijd later in het ziekenhuis.


Trivia gevaarlijkste vrouw ter wereld

  • Griselda Blanco was openlijk bi-sexueel
  • Op haar elfde pleegde ze haar eerste moord.
  • Nadat ze haar eerste echtgenoot heeft vermoord, schiet ze in 1975 ook haar tweede man, Alberto Bravo, dood.
  • Hoewel de schattingen uiteen lopen zou de moord op meer dan 250 concullega’s en vervelia’s op haar geweten hebben.
  • Deze levensgevaarlijke dame was slechts 1,50 mr. groot
  • Op haar hoogtepunten bedient ze 1.500 personen en organisaties die haar geï mporteerde cocaïne verkopen.
  • Ze liet zich ook aanspreken als La Madrina, de Peetmoeder.
  • In 2012 werd haar laatst levende kind, Michael Corleone Blanco, gearresteerd en veroordeeld voor drugshandel en -smokkel
  • Blanco zou ruim $2 miljard verdiend hebben en dat maakte haar tot één van de rijkste inwoners van Columbia.

Cocaine Cowboys II: “Hustlin’ with the Godmother” (2008)

Deze documentaire gaat onder andere over het waar gebeurde verhaal van de cocaïnedealer Charles Cosby’s wiens leven compleet wanneer hij een fanbrief schrijft aan Griselda Blanco. Deze “Cocaïne Godmother” zit op dat moment in de gevangenis. Zes maanden later is Cosby multimiljonair, Grisleda’s geliefde én het hoofd van haar cocaïnehandel, jaarlijks $40 miljoen waard. Griselda Blanco zal alles doen om Cosby trouw aan haar te laten zijn maar Cosby zal erachter komen dat hij een fout heeft begaan, die hem duur komt te staan!

Paradiso Home Ent., Movie Affairs, Paradiso
Geïnterviewden: Jorge Ayala, Luis Casuso, Charles Cosby, Sam Burstyn, Nelson Andreu
Regisseur: Billy Corben


https://youtu.be/cx_M3_FBUTY


 

Geef een reactie