Hans Klok verklapt goocheltruc

0
Illustratie Danny B-OK

Nooit, nooit, nooit! verklapt illusionist Hans Klok het geheim achter zijn trucs. Hij legt uit dat goochelen alles met misleiding te maken heeft. Het sturen van de aandacht van het publiek. Ervoor zorgen dat de mensen kijken naar waar je wilt dat ze kijken. Een goede goochelaar hoeft niet eens zo vingervlug te zijn. Als hij er maar voor zorgt dat ze de zwakke plekken in de truc niet kunnen vinden. Hij moet kunnen acteren.

Illustratie Danny B-OK
Illustratie Danny B-OK

Nadat er gedreigd werd zijn haar af te knippen heeft Hans toch een truc verklapt. De truc waar het voor Hans op tienjarige leeftijd allemaal mee begon. De truc uit de goocheldoos die hij van zijn opa kreeg.

1. Nodig: stuk wc papier, glas of mok (niet transparant), een glaasje water en een ijsblokje

2. Haal een groot stuk wc papier van de rol.

3. Maak van het papier een prop.

4. Duw de prop onderin de beker. Druk goed aan zodat hij er niet uitvalt als je de beker op zijn kop houdt.

Ijsco-1

De show: Kies iemand uit het publiek en zeg: “Jij bent zo leuk dat ik er koud van word. Zo koud dat het water in mijn handen in ijs verandert. Geloof je me niet? Let maar eens op!” Houd de beker al die tijd een beetje met de opening naar je toe, zodat niemand erin kan kijken. Niet te veel schudden anders zou je het blokje ijs tegen de bekerwand kunnen horen klakken.

5. Leg het ijsblokje erin.

6. Giet met een groot gebaar het water (nooit meer dan het papier kan absorberen) in de beker.

7. Vraag je “mikpunt” om het leeggegoten glas water vast te houden. Zeg de toverspreuk: “Hocus pocus hansus klokkie!” Maak toverhandgebaren naar de beker en roep:”water wordt een ijsblokkie!”

8. Houd je hand vlak, draai de beker erboven langzaam om en vang het ijsblokje op. Glimlach als Hans Klok.

Ijsco_2
Intussen doe je het volgende:

9. Haal de prop onopvallend uit de beker.

10. Knijp onopvallend het water uit het wc papier en verstop het. Schenk dan iets anders in de beker. Doe het ijsblokje erbij en drink !..

 

Helemaal profi: Om de truc perfect uit te voeren verzin je zelf een manier om de beker ongemerkt weer leeg te maken.

Geef een reactie