, , , , ,

Gouden regels voor het investeren in de aandelenmarkt als een beginner

Gouden regels voor het investeren in de aandelenmarkt als een beginner

Gouden regels voor het investeren in de aandelenmarkt als een beginner

Hier zijn mijn 7 gouden regels voor het investeren in de aandelenmarkt als beginner.


Lees hier ->>> meer over rijk worden op deze website.


 1. Om economisch te investeren in de aandelenmarkt, gebruik maken van een gespecialiseerde online broker

Hoewel de grootste online banken bijzonder concurrerend zijn op het gebied van tarieven voor conventioneel bankieren (gratis kredietkaart, hogere limieten voor debetstanden, lagere kosten voor debetstanden, …), bieden zij meestal niet de beste diensten voor de beurshandel.

Maak in plaats daarvan gebruik van online brokers die hierin gespecialiseerd zijn – u vermijdt dan het betalen van rekeningkosten, en makelaarskosten (kosten die beurstussenpersonen aanrekenen bij het kopen of verkopen van effecten) zijn doorgaans bijzonder laag.

Het vinden van zo’n broker is een cruciale beginstap voor de meeste beginners. Lees de reviews van online brokers op deze pagina: https://www.trusted-broker-reviews.com/nl/.


 1. Begrijpen hoe het bedrijf werkt

Een aandeel vertegenwoordigt een fractie van het sociale kapitaal van een bedrijf (dat wil zeggen, hun goederen en geld). Wanneer je aandeelhouder bent, ben je dus in zekere zin “mede-eigenaar” van het bedrijf.

De koers van een aandeel wordt beïnvloed door twee belangrijke soorten factoren:

 • economische factoren: als de financiële gezondheid van de onderneming goed is en zij winst maakt, zal haar aandelenkoers over het algemeen een hogere waarde hebben; en
 • psychologische factoren: als beleggers vertrouwen hebben in de onderneming, zal haar aandelenkoers ook hoog gewaardeerd zijn (soms buitensporig hoog).

Aangezien uw doel over het algemeen is om aandelen met een hoge waarde te kopen zonder te veel te betalen, is dit laatste punt absoluut essentieel om te begrijpen, maar uiterst moeilijk om objectief te evalueren.

Als u aandelen tegen een te hoge prijs koopt, zult u op de lange termijn verliezen, aangezien aandelenkoersen uiteindelijk altijd de intrinsieke waarde van het bedrijf weerspiegelen.


 1. Investeer alleen het geld dat u bereid bent te verliezen

Deze regel kan vreemd lijken, en zelfs overdreven voorzichtig – maar omdat beleggingen op de beurs inherent riskant zijn, bent u nooit veilig om alles te verliezen.

Je moet nooit al je spaargeld op de beurs zetten!

Alvorens te investeren in de aandelenmarkt, moet u zich de volgende vraag stellen:

Als u uw volledige beursinvestering zou verliezen, zouden de gevolgen voor u (naast uw teleurstelling!) dan ernstige financiële problemen zijn die het moeilijk zouden maken om uw uitgaven te betalen? Als u ja antwoordt, is dit niet het juiste moment om in de aandelenmarkt te investeren – wacht op betere tijden voor uw persoonlijke financiën.

Tot slot, zorg ervoor dat u niet al uw spaargeld op de beurs belegt, en streef ernaar uw beleggingen te diversifiëren met kapitaalgegarandeerde effecten of financiële producten.


Zie hier de Top 10 manieren om online te verdienen.


 1. Investeer in slechts een beperkt aantal bedrijven

Wanneer u met de handel begint, moet u eerst een haalbare beleggingsstrategie bepalen. Een dergelijke strategie vereist van nature dat u de bedrijven die u hebt gekozen regelmatig in de gaten houdt.

Als beginner is het echter gewoonweg onmogelijk om het laatste nieuws of de financiële resultaten van meer dan 5 of 10 bedrijven op een adequate manier te volgen.

Als u deze regel niet volgt, loopt u het risico te beleggen in een bedrijf dat u niet begrijpt en de factoren die de aandelenkoers beïnvloeden slecht in te schatten.


Zie hier de Top 10 grootste hedge funds ter wereld 2023.


 1. Begrijp het verschil tussen cyclische en defensieve aandelen

Dit verschil is belangrijk om te weten wanneer u bepaalt in welke bedrijven u wilt investeren.

Een cyclisch aandeel komt overeen met aandelen van ondernemingen waarvan de financiële resultaten zeer gevoelig zijn voor economische schommelingen. Dit is gewoonlijk het geval voor bedrijven die actief zijn in de automobielsector, de vastgoedsector en de sector van de grote industriële en huishoudelijke apparaten.

Defensieve aandelen zijn aandelen van bedrijven waarvan de activiteiten en winsten relatief weinig gevoelig zijn voor economische schommelingen, bijvoorbeeld bedrijven die basisdiensten (water, elektriciteit), levensmiddelen en andere basisproducten leveren.

Zodra u deze verschillen hebt begrepen, kunt u dieper graven door economische en financiële nieuwsartikelen en de jaarverslagen van de bedrijven te volgen.


 1. Kies een langetermijninvestering

Als u de aandelenkoersen van bepaalde bedrijven gaat volgen, zult u merken dat ze zeer volatiel zijn en de neiging hebben om te reageren op elk nieuw economisch nieuws (goed of slecht) en op nieuw beleid en actuele gebeurtenissen (bijvoorbeeld Brexit, gele hesjes protesten, …).

Welk revolutionair statistisch hulpmiddel een makelaar ook kan verschaffen, het voorspellen van marktbewegingen op korte termijn is absoluut onmogelijk!

Wees geduldig en let op de fundamenten van het bedrijf. De koers weerspiegelt uiteindelijk altijd de intrinsieke waarde van het bedrijf. Neem nooit een beslissing in geval van een sterke stijging of daling – blijf kalm en ga door!


 1. Kijk naar dividenden in aanvulling op aandelenkoersen

Het voordeel van een belegging in aandelen kan op twee manieren tot uiting komen:

 • de meerwaarde, die de stijging van de waardering van de vennootschap vertegenwoordigt; of
 • dividenden.

Een dividend vertegenwoordigt het inkomen (aandeel in de winst) dat door de onderneming aan haar aandeelhouders wordt uitgekeerd. Hoewel u het best kunt wedden op een bedrijf waarvan de aandelenkoers (hopelijk!) zal blijven stijgen, is het dividend ook een belangrijke factor om rekening mee te houden.

Sommige bedrijven kunnen immers een middelmatige aandelenkoers hebben, maar toch regelmatig dividenden uitkeren. Dividenden stellen de belegger in staat om elk jaar op betrouwbare wijze een som geld te verdienen die opnieuw kan worden geïnvesteerd in de aandelenmarkt of kan worden geïnvesteerd in een ander financieel product.

U kunt geld verdienen op de aandelenmarkt zowel door een meerwaarde op de verkoop van een aandeel als door dividenden die door het bedrijf worden uitgekeerd.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie