, , , ,

Greg Remmers de peetvader van de Nederlandse onderwereld

Greg Remmers de peetvader van de Nederlandse onderwereld

Chester Gregory Remmers
(Soerabaja, 6 april 1948)

Remmers is een Nederlands crimineel die sinds 1975 en justitie ziet hem als één van de kopstukken in het Amsterdamse drugsmilieu.

Greg Remmers is een zoon van C.G. Remmers en B.M.C. Vuyk en groeit op in Indonesië. Hij verhuist met zijn familie in zijn vroege jeugd naar Nederland. Ze komen terecht in een naoorlogse galerijflat aan de Talingenlaan in Vinkeveen, onder de rook van Amsterdam.

Als tiener komt Greg in het Amsterdamse onderwereldcircuit terecht. Hij begint net als zijn jongere broer Gary al op jonge leeftijd voor zichzelf. Om daar ook niet meer uit te komen in de jaren die zouden volgen.


100 grootste criminelen van Nederland (inmiddels meer…)
De Nederlands misdaadencyclopedie
Alle Liquidaties in Nederland
Boeken over Nederlandse criminaliteit
Bijnamen van de verschillende criminelen uit binnen- en buitenland.
Zie hier ->>> Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website


Als twintiger maakt Remmers naam als vechtsporter en als uitbater van sportscholen. ’s Avonds staat hij als beveiliger aan deuren van de betere discotheken in de Amsterdamse binnenstad.

In Vinkeveen wordt Remmers ook de vader van drie zonen. Hij stuurt zijn jongens op vechtsport, want ze moeten zich kunnen verdedigen. Hun in Bandoeng geboren moeder Haidy raakt aan de drugs.


In de ‘drugs’

Na de dood van zijn dealende broer, Gary komt op 23-jarige leeftijd om bij een auto-ongeluk in Amsterdam, begint Remmers zich meer en meer te manifesteren in ‘de handel’, onder andere als leverancier van marihuana aan coffeeshops en aan Amerikaanse legerbases in Duitsland.

Hij stapt medio jaren tachtig over naar de lucratieve maar ook levensgevaarlijke cocaïnehandel. Remmers, die een Colombiaanse vrouw heeft en vaak verblijft in Latijns-Amerika, speelt al jaren een grote rol in het criminele milieu.


Greg de ‘familieman’

Remmers is een echte familieman die bijna tien kinderen verwekte bij verschillend vrouwen. Hij heeft goede connecties in Zuid-Amerika, ook al omdat twee van de vier moeders van zijn kinderen daar geboren zijn.

Hij is ook bevriend met Henk Rommy, ook wel bekend als de Zwarte Cobra, die een celstraf van twintig jaar heeft gekregen voor handel in XTC.

De zoon van Remmers, Jesse, ziet Rommy als zijn tweede vader. Jesse is verdachte van wel zeven liquidaties, waaronder liquidatie van Cees Houtman op 2 november 2005 en kroegbaas Thomas van der Bijl.

Een andere zoon van Greg Remmers, Andy, heeft ook vastgezeten voor drugshandel.

In 1975 is Greg Remmers voor het eerst gearresteerd en veroordeeld wegens het overtreden van de Opiumwet. In 1989 is hij tot zeven jaar cel veroordeeld wegens drugshandel.


De Colombiaanse connectie

Eind 1997 begint de recherche onder de codenaam Speed aan een grootschalig onderzoek naar de bende van Remmers. Ze ontdekken dat de Amsterdammer nauwe banden onderhoudt met de Colombiaanse drugsbaron Eugenio ‘Don Hugo’ Montoya.

Tijdens het onderzoek naar Remmers is 20 keer drugs onderschept, in totaal 250 kilo cocaïne en 2.000 kilo softdrugs. De politie kan de drugsbaron tackelen omdat de drugsbende gebruikmaakte van Finse gsm’s. Hiervan bestaat het idee bestaat dat ze niet konden worden afgeluisterd.

De politie probeert in maart 1999 Greg Remmers en zijn zoon Andy te arresteren, maar ze zijn van tevoren door een corrupt politiecontact op de hoogte gesteld van de naderende arrestatie. Ze weten de dans te ontspringen. Pas op 27 november 1999 pakt de politie het tweetal alsnog op.


Remmers veroordeeld tot zeven jaar

Op 14 december 2000 is Remmers uiteindelijk veroordeeld wegens drugshandel en krijgt hij een gevangenisstraf van zeven jaar. Andy Remmers is veroordeeld tot vijf jaar celstraf, zijn broer Danny werd vrijgesproken.

Eind 2002, met het einde van zijn straf in zicht, komt Remmers in het kader van reclassering te werken bij Smart Verzekeringen BV.

Deze firma heeft ook een vastgoedpoot: Smart Vastgoed BV. Via dit onderdeel regelt Greg Remmers een villa in Vinkeveen voor een lid van zijn organisatie, Fred Ros.

De villa is gehuurd van actrice Katja Schuurman. Nadat Ros in januari 2003 is gearresteerd wegens wapenbezit, doorzoekt de politie het huis in Vinkeveen. Daar treft de politie een waar wapenarsenaal aan.

Op verdenking van betrokkenheid bij deze wapencollectie zijn Greg Remmers en twee van zijn zoons in januari 2004 opgepakt.


Ruzie om ‘slechte’ speed

Na zijn vrijlating in 2003 krijgt hij in mei van dat jaar een conflict over een lading amfetamine. Die zou Greg Remmers leveren aan twee Joegoslaven, Serge Miranovic en Alexander Bulatovic. Die zouden het weer verkopen aan de Britse drugshandelaar Peter G.

Het zou gaan om een partij van 600 kilo speed die in delen naar Engeland zou worden getransporteerd. Als blijkt dat 42 kilo van slechte kwaliteit is krijgen de mannen ruzie. Doordat de telefoons van Miranovic en Bulatovic zijn afgeluisterd, kan de politie de hele ruzie op de voet volgen.

Na de liquidatie van Bulatovic op 17 mei 2003, besluit de politie tot actie over te gaan en alle betrokkenen te arresteren. Remmers zelf werd op 3 juni 2003 gearresteerd.

Zijn zoon, Jesse Remmers, is in februari 2007 opgepakt in verband met de moord op Thomas van der Bijl. Op 29 januari 2013 is Jesse Remmers tot levenslang veroordeeld.

Remmers’ vermogen wordt in 2010 door Quote geschat op minstens tien miljoen euro.


24 jaar zitten in Italië?

In november 2011 hoort Greg Remmers 24 jaar cel tegen zich eisen in het Italiaanse Napels voor zijn betrokkenheid bij een internationale drugsbende. Voor deze Italiaanse zaak zit Remmers sedert juni 2010 vast.

Parallel hieraan moet Remmers zich verantwoorden bij de Rotterdamse rechter voor het importeren van verdovende middelen naar Europa, waarvoor zes jaar cel is geëist. In hoger beroep probeert Remmers een claim van vijf miljoen van de Nederlandse overheid inzake criminele winsten van zich af te schudden.

In de Italiaanse zaak is Greg Remmers veroordeeld tot 12 jaar en in die van Brazilië tot vier jaar.


De moordbrigade van Caloh Wagoh

In 2018 wordt Greg Remmers in verband gebracht met de motorclub Caloh Wagoh, waarin hij een leidende rol zou spelen.

Bij verstek veroordeeld in België

Op 72-jarige leeftijd is Greg Remmers in januari 2021 in Antwerpen bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel. Dit voor voor afpersing van diamantair E.A. Samen met enkele Nederlandse zware jongens eist hij 1,8 miljoen euro van de juwelier.

De diamantair heeft in 2019 in Hotel Leopold een ontmoeting gehad met Mikel F. en vier andere mannen. Ze vertellen dat ze waren gestuurd door ‘De Ouwe’, oftewel Greg Remmers. Enkele leden van motorbende Caloh Wagoh en van een andere bende, Satudarah, zijn als versterking mee op pad.

De ene motorclub was aanwezig voor de schuld die openstond bij Greg Remmers, de andere voor het innen van een bijkomende schuld van 300.000 euro die Mozes F. en E.A. zouden hebben bij Colombianen.

Juwelier E.A. moet in totaal nog 1,8 miljoen betalen omdat hij en zijn collega-diamantair Mozes F. jaren eerder hebben meegedraaid in een witwasconstructie voor drugsgeld. De politie heeft die constructie echter stilgelegd en E.A. is daarin nooit vervolgd.


Slechts iets meer dan zes jaar zitten voor liquidatieproces Eris

Eris is één van de omvangrijkste liquidatieonderzoeken in Nederland. In een korte periode van acht maanden zijn vijf mensen doodgeschoten, zijn drie moorden voorbereid en zijn nog eens zeven mensen op de wachtlijst gezet om te worden gedood.

In het Eris-proces, gestart in augustus 2021, staan onder anderen kopstukken en leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh terecht. Het Openbaar Ministerie ziet Caloh Wagoh als ‘een uitzendbureau voor liquidaties’. Ook zouden zij diverse moorden voor Redouan Taghi hebben uitgevoerd.

De president van Caloh Wagoh, Delano G., zou opdrachten voor liquidaties hebben aangenomen. Hij zet het werk vervolgens uit bij verschillende moordcommando’s, waarvoor hij onder meer putte uit het netwerk van zijn motorclub. Delano R. (49) zou niet de ‘echte baas’ zijn, maar Greg Remmers.

Hoewel het Openbaar Ministerie ook levenslang eist tegen Remmers in de zaak Iris, legt de rechtbank hem een lagere straf op. Als oudste verdachte, krijgt de dan 74-jarige Greg Remmers, zes jaar en negen maanden cel opgelegd.

Niet alle feiten die hem worden verweten kunnen wat de rechtbank betreft worden bewezen.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie