Grootste duurzame energiebedrijven 2023 qua omzet

0
NextEra Energy, Inc. - Grootste duurzame energiebedrijven 2023
NextEra Energy, Inc. - Grootste duurzame energiebedrijven 2023

Grootste duurzame energiebedrijven 2023

Er is veel geld te verdienen in duurzaamheid. Lees meer…


Zie hier ->>> meer over duurzaamheid op deze website.


Top 10 grootste duurzame energiebedrijven 2023

Bron: www.energydigital.com


10. Canadian Solar Inc. – $ 2,74 miljard

Canadian Solar is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van fotovoltaïsche zonnemodules en het leveren van energieoplossingen.

Daarnaast beheren ze zonne-energieprojecten en bieden ze exploitatie- en onderhoudsdiensten. Canadian Solar breidt haar diensten uit naar klanten in meer dan 160 landen.


Zie hier de Top 10 meest duurzame banken ter wereld 2023.


9. Daqo New Energy Corp – $ 3,92 miljard

Daqo New Energy, gevestigd in Shanghai en opgericht in 2008, identificeert zichzelf als een van de meest economische producenten van hoogzuiver polysilicium voor de zonne-PV-industrie.

Ze exploiteren productiefaciliteiten in Xinjiang, China, met een productiecapaciteit van 70.000 ton. Het door Daqo geproduceerde polysilicium wordt gebruikt bij het maken van zonne-energieoplossingen, zoals cellen en wafels.


8. Brookfield hernieuwbare Corp. – $ 5,16 miljard

Brookfield Renewable Partners beheert installaties voor het opwekken van hernieuwbare energie in Noord-Amerika, Colombia, Brazilië, Europa, India en China.

Het bedrijf wekt elektriciteit op door middel van waterkracht, wind, zon, gedistribueerde opwekking, pompaccumulatie, warmtekrachtkoppeling en biomassabronnen.

Brookfield Renewable exploiteert een van ’s werelds grootste beursgenoteerde, pure-play hernieuwbare energieplatforms. Hun portfolio bestaat uit waterkracht-, wind-, zonne- en opslagfaciliteiten in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië.


Zie hier de Top 10 duurzaamste kledingmerken 2021.


7. Algonquin Power & Utilities Corp – $ 5,2 miljard

Algonquin Power & Utilities, met het hoofdkantoor in Oakville, Ontario, Canada, biedt diensten op het gebied van nutsvoorzieningen en hernieuwbare energie met tariefregulering aan meer dan een miljoen klanten in heel Noord-Amerika.

Haar werkmaatschappij, Liberty, levert diensten zoals aardgas, water en elektriciteit. Daarnaast investeert het bedrijf in verschillende schone en hernieuwbare energiebronnen, zoals zon, wind, waterkracht en warmte.


Zie hier: welke materialen breken het slechtst af in de natuur? Top 10


6. Plug Power Inc. – $ 8,18 miljard

Plug Power, opgericht in 1997 en met het hoofdkantoor in Latham, New York, is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de waterstof-brandstofcelindustrie.

Het bedrijf heeft samenwerkingsverbanden met grote bedrijven zoals Amazon, Walmart en Home Depot, en de brandstofceltechnologie wordt wereldwijd in meer dan 40.000 voertuigen gebruikt.


5. Siemens Gamesa Renewable Energy SA – $ 12,97 miljard

Siemens Gamesa is een windtechnisch bedrijf met hoofdkantoor in Spanje dat een scala aan apparatuur en diensten aanbiedt met betrekking tot onshore en offshore windturbines, tandwielkasten voor turbines en off-grid systemen.

Het bedrijf biedt ook onderhouds- en revisiediensten aan zijn klanten over de hele wereld. Siemens Gamesa heeft zijn producten en technologie in meer dan 90 landen geïnstalleerd en is wereldwijd aanwezig.

Veertig jaar geleden zag Siemens het potentieel in van het combineren van natuur en techniek, en voorzag het de mogelijkheid om schone energie te gebruiken om fabrieken en steden van energie te voorzien en tegelijkertijd de luchtkwaliteit te verbeteren.


Zie hier de Top 10 meest gunstige landen om te investeren in duurzame energie 2022.


4. Vestas Wind Systems A/S – $ 29,58 miljard

Vestas Wind Systems is een windenergiebedrijf met hoofdkantoor in Denemarken dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en installatie van windturbines.

Ze bieden ook servicecontracten, reserveonderdelen en aanverwante activiteiten aan via hun servicesegment. Het bedrijf heeft met succes windturbines geïnstalleerd in tal van landen over de hele wereld.

Met de hulp van hun 29.000 werknemers zet Vestas zich in voor het creëren van een betere wereld door wereldwijd windenergie en hybride projecten te ontwerpen, produceren, installeren, ontwikkelen en onderhouden.

Hun duurzame energieoplossingen hebben al de uitstoot van 1,5 miljard ton³ CO₂ in de atmosfeer voorkomen. Ze hebben ook bijgedragen aan een duurzamer energiesysteem, met meer dan 145 GW aan windturbines in 85 landen.


3. Orsted A/S – $ 36,19 miljard

Orsted A/S is een Deens bedrijf voor hernieuwbare energie dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van offshore windparken.

Tegenwoordig is Orsted ’s werelds grootste ontwikkelaar van offshore windenergie, met een totale capaciteit van meer dan 7,5 GW geïnstalleerd en in aanbouw.

Het bedrijf heeft offshore windparken ontwikkeld in verschillende landen, waaronder het VK, Duitsland, Taiwan en de Verenigde Staten.

Orsted zet zich sterk in voor duurzaamheid en heeft ambitieuze doelen gesteld om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het bedrijf wil in 2025 klimaatneutraal zijn


Zie hier de Top 20 meest duurzame steden ter wereld 2022.


2. Iberdrola SA – $ 72,67

Iberdola SA is een Spaans multinationaal elektriciteitsbedrijf met het hoofdkantoor in Bilbao, Spanje. Het bedrijf is een van de grootste nutsbedrijven ter wereld en is actief in meer dan 40 landen, voornamelijk in Europa, Amerika en Azië.

Iberdrola is voornamelijk gericht op de opwekking, distributie en commercialisering van elektriciteit.

Het bedrijf wekt elektriciteit op uit een mix van bronnen, waaronder wind, waterkracht, kernenergie en aardgas, en is sterk vertegenwoordigd in de sector van hernieuwbare energie.


1. NextEra Energy, Inc. – $ 147,57 miljard

NextEra Energy, Inc. is een toonaangevend bedrijf voor schone energie, gevestigd in Florida, VS.

Het bedrijf is een van de grootste producenten van hernieuwbare energie ter wereld, met een huidige opwekkingscapaciteit van ongeveer 30.000 megawatt, grotendeels uit wind- en zonnebronnen.

NextEra is ’s werelds grootste nutsbedrijf, gebouwd en gevestigd in Amerika, ze wekken meer wind- en zonne-energie op dan enig ander bedrijf ter wereld.

Het bedrijf zet zich sterk in voor duurzaamheid en heeft ambitieuze doelen gesteld om de uitstoot van kooldioxide te verminderen. Hieronder een doelstelling om de uitstoot van kooldioxide tegen 2025 met 67% te verminderen in vergelijking met het niveau van 2005.


Top 10 grootste duurzame energiebedrijven 2023

  1. NextEra Energy, Inc. – $ 147,57 miljard
  2. Iberdrola SA – $ 72,67
  3. Orsted A/S – $ 36,19 miljard
  4. Vestas Wind Systems A/S – $ 29,58 miljard
  5. Siemens Gamesa Renewable Energy SA – $ 12,97 miljard
  6. Plug Power Inc. – $ 8,18 miljard
  7. Algonquin Power & Utilities Corp – $ 5,2 miljard
  8. Brookfield hernieuwbare Corp. – $ 5,16 miljard
  9. Daqo New Energy Corp – $ 3,92 miljard
  10. Canadian Solar Inc. – $ 2,74 miljard

Geef een reactie