Grootste huis ter wereld is van de sultan van Brunei – Top 10 met beeld

0
Istana Nurul Iman Palace in Brunei - Grootste huis ter wereld
Istana Nurul Iman Palace in Brunei - Grootste huis ter wereld

Grootste huis ter wereld

Je hebt grote huizen, hele grote huizen en de overtreffende trap. Dat laatste hebben we hier te pakken. Lees hier meer over de tien grootste huizen in de wereld.


Lees hier ->>> meer over architectuur op deze website.


Top 10 – Grootste huis ter wereld


10. Château Pensmore – Highlandville, Missouri – 6.708 m²

Het kasteel van Pensmore is te vinden in de Ozark Mountains nabij Highlandville, Missouri. Het heeft vijf verdiepingen, 14 badkamers en 13 slaapkamers en is ontworpen om aardbevingen, tornado’s en bomexplosies te overleven.


9. The One – Bel Air, Californië – 6.874 m²

Dit huis is bedacht en gebouwd door filmproducent en vastgoedontwikkelaar Nile Niami. De prijs van deze moderne schoonheid is een bedrag van ruim $ 500 miljoen.

Het heeft een theater in Imax-stijl, vier zwembaden, een garage voor niet minder dan 30 auto’s en een nachtclub.


8. Villa Leopolda – Côte d’Azur – 7432 m²

De Villa Leopolda is een residentie in Villefranche-sur-Mer in het zuiden van Frankrijk. Het is in opdracht van Leopold II van België gebouwd in 1902 werd . Tegenwoordig wordt deze woning gezien als een van de duurste huizen ter wereld. Het domein is samengesteld uit twee verschillende terreinen door Leopold gekocht, resp. in 1898 en in 1904. Hijzelf en de latere eigenaars bouwden en verbouwden de verschillende immobliliën op het domein.

Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog is het domein gebruikt als militair hospitaal en revalidatiecentrum.


7. La Reverie – Palm Beach, Florida – 7862 m²

La Reverie is gekocht voor een bescheiden $ 4,5 miljoen in 1995. Naast comfortabel wonen, gebruiken de huidige eigenaren het ook om liefdadigheidsevenementen en concerten te organiseren. La Reverie is gebouwd door Sydell Miller, de eigenaar van het haarproductbedrijf Matrix Essentials.


6. Modern Versailles – Windermere, Florida – 8.361 m²

Versailles is het huis van Westgate Resorts oprichter David Siegel en zijn vrouw Jackie Siegel. Het huis is gebouwd op een kunstmatige heuvel op 10 hectare grond aan het meer.

Er zijn 11 keukens, 14 slaapkamers, drie binnenzwembaden, twee buitenzwembaden, een balzaal met een capaciteit van 500 tot 1.000 personen, een bioscoop met twee verdiepingen en een balkon geïnspireerd op het operagebouw van Parijs , een wijnkelder voor 20.000 flessen, een aquarium met exotische vissen en twee tennisbanen.


Top 5 – Grootste huis ter wereld


5. Witanhurst – Londen, Engeland – 8.361 m²

Witanhurst is een groot monumentaal herenhuis uit de jaren ’30. Het huidige huis, gebouwd tussen 1913 en 1920, is ontworpen door architect George Hubbard voor zeepmagnaat Sir Arthur Crosfield.

Het landhuis heeft 65 kamers verdeeld over drie verdiepingen, waaronder 25 slaapkamers. Een van de grootste is de balzaal, met een lengte van 21 meter en een hoogte van 6,1 meter. Het heeft eikenhouten vloeren en de houten wandpanelen zijn van walnoot met uitgesneden kroonlijsten verfraaid met bladgoud.

Witanhurst
Witanhurst

4. Safra Mansion – Sao Paulo, Brazilië – 10.869 m²

Dit huis doet een beetje denken aan de Villa Leopolda in de Franse Rivièra. Het was eigendom was van Lily Safra en haar echtgenoot Edmond, een gerenommeerde bankier.

Het Mansion heeft dan 130 kamers, binnen- en buitenzwembaden en is omgeven door een hoge muur. De binnenzijde blijft een vraagteken omdat de familie Safra dit graag voor zichzelf wil houden.


Top 3 – Grootste huis ter wereld


3. Biltmore Estate in Asheville, North Carolina – 16.622 m²

Het Biltmore Estate is het grootste woonhuis in de Verenigde Staten. Biltmore House heeft in de volgende films een prominente rol gespeeld: Being There, Richie Rich, The Swan en Hannibal. Hiernaast kwam het huis voor in de films The Last of the Mohicans, Forrest Gump, Patch Adams, Tap Roots, The Cleaning, Mr. Destiny, My Fellow Americans en The Private Eyes.

Website: www.biltmore.com


2. Antilia – Mumbai in India – 37.161 m²

Dit is de residentie van de Indiase miljardair Mukesh Ambani en zijn familie. Hij ging er in 2012 wonen. Het heeft 27 verdiepingen, het is 173 meter hoog en 37.161 vierkante meter. Het is voorzien van drie helikopterplatforms, een garage voor 168 wagens, een balzaal en een theater met 80 zitplaatsen. Verder zijn er terrastuinen en  een tempel.

In mei 2020 wordt de waarde het geschat op $ 2,2 miljard. Het is het op één na meest waardevolle huis, na het Britse kroonbezit Buckingham Palace.


1. Istana Nurul Iman Palace in Brunei -19.9741 m²

Istana Nurul Iman Palace in Brunei - Grootste huis ter wereld
Istana Nurul Iman Palace in Brunei – Grootste huis ter wereld

De Istana Nurul Iman is de officiële residentie van de sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah. Het paleis is gelegen op een lommerrijke, uitgestrekte heuvels langs de rivier aan de oevers van de rivier de Brunei, een paar kilometer ten zuidwesten van Bandar Seri Begawan , de hoofdstad van Brunei.

Dit paleis bevat 1.788 kamers, waaronder 257 badkamers, een feestzaal die kan worden uitgebreid tot 5.000 gasten en een moskee voor 1.500 mensen. Het paleis heeft ook een garage voor 110 auto’s, een stal met airconditioning voor de 200 polopony’s van de Sultan en vijf zwembaden. In totaal heeft Istana Nurul Iman een vloeroppervlak van 2.152.782 vierkante voet (200.000 m²). Istana Nurul Iman heeft 564 kroonluchters, 51.000 gloeilampen, 44 trappenhuizen en 18 liften.