, , , , ,

Grootste overnames door Facebook – De top 10 zover…

Vier typen Facebook gebruikers, tot welke categorie behoor jij?

Grootste overnames door Facebook

Facebook heeft vandaag de dag zo’n 2,4 miljard maandelijkse gebruikers. Ook hebben ze een oorlogskas van vele miljarden. En ja, daar moet je iets mee. Zie hier de tien grootste overnames door Facebook de afgelopen jaren.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over het bedrijfsleven op deze website…


De top 10 – Grootste overnames door Facebook


10. PlayGiga – $78 miljoen (2019)

Facebook heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in cloud gaming. In december 2019 bevestigde het bedrijf dat het Spaans cloud video gaming startup PlayGiga had overgenomen.

Deze startup heeft ook gewerkt met draadloze providers om technologieën voor gamestreaming voor 5G te ontwikkelen.

Website: www.playgiga.com


9. Parse – $85 million (2013)

Parse is opgericht in 2011 en was een back-end toolprovider voor mobiele ontwikkelaars. Dankzij deze tools kounnen ontwikkelaars log-ins beheren, gegevens opslaan en aangepaste code in de cloud uitvoeren. Facebook heeft het Parse-ontwikkelaarsplatform in januari 2017 gesloten.


8. RedKix – $100 million (2018)

RedKix was een Israëlische startup die een zakelijk messaging-platform bood. Het combineerde e-mail, berichten en agenda in één app. Het is door Facebook geïntegreerd in Workplace.


Zie hier


Facebook niet langer in Top 10 meest gebruikte Apps 2022 in de VS (Top 50)


7. Face.com – $100 million (2012)

Face.com werd opgericht in 2009 en was een softwarebedrijf voor gezichtsherkenning. Met de software kunnen ontwikkelaars en uitgevers miljarden foto’s scannen, gezichten herkennen en taggen.


Wist je dat gebruik sociale media gekoppeld wordt aan slechte lichamelijke gezondheid.


6. Onavo – $200 million (2013)

Dit was een mobiele analyse- en datacompressie-app. Facebook heeft Onavo-code gebruikt in de Facebook Research VPN-app die tieners bespioneerde. Na een enorme ophef sloot Mark Zuckerberg de app.


Zie hier de Top 5 landen met grootste economie in 2026.


De top 5 – Grootste overnames door Facebook


5. LiveRail – $500 million (2014)

LiveRail was een ad-techbedrijf dat producten en diensten leverde voor online videoadvertenties. Facebook wilde de technologieën van LiveRail in zijn eigen platform integreren.


4. CTRL-labs, tuusen de $500 million and $1 miljard (2019)

In september 2019 kondigde Facebook aan dat het was overeengekomen om CTRL-labs in New York over te nemen.

De startup is onderdeel geworden van de Facebook Reality Labs, die een augmented reality-bril ontwikkelt. Dankzij de technologie van CTRL-labs kunnen mensen computers besturen met behulp van hun hersenen.


De top 3 – Grootste overnames door Facebook


3. Instagram – $1 miljard (2012)

Instagram is een van ’s werelds krachtigste sociale platforms geworden met meer dan een miljard maandelijkse actieve gebruikers.

Toen Facebook het kocht voor $ 1 miljard maakten ze verlies. Volgens analisten is Instagram momenteel meer dan $ 100 miljard waard. Het is daarmee veruit de beste acquisitie die Facebook ooit heeft gedaan.


2. Oculus VR – $2,3 miljard (2014)

Oculus VR was slechts een paar jaar oud toen Facebook deze deal sloot. Ze maken virtual reality-headsets voor gaming.

Website: www.oculus.com


1. WhatsApp – $22 miljard (2014)

Dit was een zeer controversiële acquisitie door Facebook. Hoewel WhatsApp op dat moment nauwelijks inkomsten genereerde, kocht Facebook het in 2014 voor maar liefst $ 22 miljard.

De berichtenservice biedt vandaag meer dan 1,5 miljard gebruikers over de hele wereld. WhatsApp heeft ook een betalingsservice in India gelanceerd.


Zie hier de top 20 populairste sociale media platformen 2021 (maandelijks actieve gebruikers).