Grootste rivalen in de Formule 1 – Een top 10 met beelden

0
Grootste rivalen in de Formule 1
Grootste rivalen in de Formule 1

Grootste rivalen in de Formule 1

De Formule 1 heeft in de loop der jaren veel mooie strijd opgeleverd. Zie hier een aardig overzicht van twintig heren die wel een appeltje met elkaar schilden.


Lees hier->>> meer over de Formule 1 op deze website…


Top 10 – Grootste rivalen in de Formule 1


10. Sebastian Vettel vs. Fernando Alonso

De strijd tussen Vettel en Alonso begon in 2010. Alonso wilde met zijn Ferrari graag kampioen worden. Echter, de Ferrari kon eigenlijk alleen maar winnen als de Red Bull van Vettel het begaf.

Het is misschien geen rivaliteit in de traditionele zin van het woord, maar Alonso verliest eigenlijk vier wereldtitels door een slechtere wagen. Ondanks dat moet Vettel alles op alles zetten om Alonso achter hem te houden.


9. Alan Jones vs. Carlos Reutemann

Teamorders zijn de basis van deze rivaliteit. Het seizoen 1981 verging voor Reutemann erg stroef. Reutemann en Jones krijgen flinke ruzie. Dit als Reutemann tijdens de tweede race van het seizoen, de Grand Prix van Brazilië, teamorders om Jones voorbij te laten, negeert.

De rivaliteit zorgt er voor dat de twee het hele seizoen consequent punten van elkaar proberen te pakken. Hierdoor wordt de Braziliaan Nelson Piquet de lachende derde: hij wint de titel met slechts één punt verschil. Reuteman wordt tweede met 49 punten en Jones derde met 46.


8. Nigel Mansell vs. Ayrton Senna

Deze rivaliteit zorgde voor schitterende gevechten, zoals hun wiel-aan-wiel race in Barcelona 1991 waar Mansell net voorbij Senna zou komen. Beiden hielden er ook wel van om een tikje uit te delen. In België 1987 eindigt dit in een botsing. Volgens Senna grijpt Mansell hem later hierom nog eens boos bij de keel.


Zie hier alle Formule 1 teams en hun sponsors 2022.


7. Fernando Alonso tegen Lewis Hamilton

2007 was een bijzonder jaar voor McLaren, met Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Als regerend tweevoudig wereldkampioen ging Alonso ervan uit dat hij de nummer 1 van het team zou zijn. Rookie Hamilton dacht daar anders over.

De Spanjaard kon het niet hebben dat hij door Lewis werd verslagen. Hij ging zo ver dat hij de kwalificatiepoging van Hamilton in Hongarije met opzet te verpestte.

De lachende derde was hier Ferrari’s Kimi Raikkonen. Hij pakt in 2007 de titel.


6. Michael Schumacher tegen Mika Hakkinen

Het was niet een controversiële of bittere rivaliteit tussen deze twee. Wel waren er legendarische titelgevechten in 1998 en 2000. Ze haalden het beste in elkaar boven en wisselden overwinningen en pole-posities constant met elkaar af.


Top 5 – Grootste rivalen in de Formule 1


5. Mark Webber vs. Sebastian Vettel

Voordat Vettel naar Red Bull verhuisde, had het duo in 2007 al een eerdere botsing gehad in Japan.

In Turkije in 2010 rijdt Vettel Webber wederom van de baan. Het management kiest de zijde van Vettel, terwijl hij toch echt de schuldige is. Bekend is Webber’s quoute ‘niet slecht voor een nummer 2-coureur’ nadat Vettel in Silverstone wint.


4. Nigel Mansell tegen Nelson Piquet

Nelson Piquet meldt zich bij Williams in 1986 als tweevoudig wereldkampioen. Hij gaat er van uit dat hij de nummer 1-coureur van het team is. Nigel Mansell is het daar echter niet mee eens.

Mansell bevestigt zijn dominantie met goede resultaten. Piquet is een vervelend mannetje en weigert technische gegevens met de Brit te delen. De rivaliteit zorgt er voor dat het team de titel van 1986 op haar buik kan schrijven.


Top 3 – Grootste rivalen in de Formule 1


3. Niki Lauda vs. James Hunt

Deze rivaliteit is zo raadselachtig en intens dat het een Hollywoodfilm is geworden.

Beiden zijn verschillende persoonlijkheden. Hunt is de charismatische playboy van de Formule 1 en Lauda was een meedogenloze machine, 100% gericht op racen en het winnen van die titel.


2. Lewis Hamilton vs. Nico Rosberg

Ze groeien op als kartvrienden en kunnen aanvankelijk prima met elkaar opschieten.

De spanning is zowel op het circuit als daarbuiten om te snijden. Zo is het seizoen 2016 was vol drama, met botsingen in zowel Spanje als Oostenrijk.

Ook hebben we nog Hamilton’s opzettelijke vertragingsactie bij Rosberg tijdens de finale in Abu Dhabi. Rosberg zou de titel in 2016 winnen en gaat direct met pensioen.


1. Alain Prost vs. Ayrton Senna

Dit zijn natuurlijk de beroemdste rivale aller tijden in de in de Formule 1. Samen zijn ze goed voor 7 titels en 92 raceoverwinningen.

Het meest berucht is de Japanse GP. Prost valt uit door de crash met Senna, die de race wint. Prost rent naar de baanofficals en Senna wordt na afloop van de race gediskwalificeerd vanwege gevaarlijk rijden en het veroorzaken van de crash met Prost.

Zo behaalt Prost de wereldtitel. De botsing een jaar later tussen de twee wederom in Japan, zorgt er voor dat de titel naar Senna gaat.