Grootste vliegtuigen ter wereld, I,II,III en IV

0
Grootste vliegtuigen ter wereld
Grootste vliegtuigen ter wereld

Grootste vliegtuigen ter wereld, I,II,III en IV

De grootste vliegtuigen ter wereld, ja dan kun je nog eens wat meenemen. En op zo’n mooi helderde dag kijk je automatisch naar boven. En hoog, heel hoog in de lucht zie ja de witte strepen van de straaljagers.

Wij vroegen ons af: wat zijn nou de grootste vliegtuigen ter wereld. Met hulp van Wikipedia hebben we dat ook uitgevonden. Ze zijn groot, heel groot. Het is ongeveer als een voetbalveld dat besluit op te stijgen!


Lees hier->>> meer over vliegtuigen op deze website…


Grootste vliegtuigen ter wereld, I,II,III en IV

De Antonov

De Antonov An-225 “Mrija” uit 1988 is het zwaarste en grootste vliegtuig in de wereld. Het is een vrachtvliegtuig, ontworpen door het Sovjet ontwerpbureau Antonov.

Dit vliegtuig, ontworpen om de Boeran, de Russische tegenhanger van de Spaceshuttle te transporteren, is een vergrote versie van de succesvolle Antonov An-124. Mrija betekent “Droom” in het Russisch.

Dit slagschip heeft een gewicht van 640 ton. De Hughes De H-4 Hercules, die straks aan bod komt, had een grotere spanwijdte en was hoger, maar was duidelijk korter en dankzij het gebruik van andere materialen ook stukken lichter.

Tevens heeft de H-4 maar één vlucht gemaakt en kwam hij niet hoger dan 21,3 m, wat de An-225 tot het grootste vliegtuig met meerdere vluchten maakt.

De An-225 is zelfs groter dan de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig die straks ook nog langs zal komen.

Antonov
Antonov

Type(s): An-225
Lengte: 84m
Spanwijdte: 88,4m
Hoogte (vanaf de grond): 18,1m
Leeggewicht: 175 ton
Vleugeloppervlak: 905,0m2
Max. startgewicht: 600 ton
Motoren: 6x ZMKB Progress D-18
Kruissnelheid: 800 km/h
Max. reikwijdte: 15.400 km
4000 km met maximum belading


Zie hier de Top 10 zwaarste ruimtevaartuigen.


Geef een reactie