Grootste webwinkels in Duitsland 2018 – De Top 10

0
Grootste internetbedrijven 2020
Grootste internetbedrijven 2020

Grootste webwinkels in Duitsland

Een aardig onderzoek onderzoek van het retailinstituut EHI en Statista. We laten hier regelmatig zien wat de grootste webshops van Nederland zijn, nu dus de Duitse. Lees meer…


Grootste webwinkels in Duitsland 2018 - De Top 10
Grootste webwinkels in Duitsland 2018 – De Top 10

Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website…


Grootste webwinkels in Duitsland 2018


10. Alternate – 525 miljoen euro

Computers, gaming, multimedia en huishoudelijke elektronica van topmerken koop je voordelig bij Alternate.


9. Saturn – 546 miljoen euro

Saturn is een Duitse elektronicasupermarkt. Ze maakt, evenals Media Markt, deel uit van de Media-Saturn Holding. De vestiging te Hamburg is de grootste elektronicawinkel ter wereld.


8. Cyberport – 555 miljoen euro

Cyberport is een Duits e-commercebedrijf gevestigd in Dresden. Het werd opgericht in 1998 en is volledig in handen van Hubert Burda Media. Zij begonnen ooit als een online winkel voor Apple-computers en groeide uit tot één van de grootste retailers van consumentenelektronica in Duitsland. Tegenwoordig verkopen ze ook bijvoorbeeld notebooks, smartphones, televisies en huishoudelijke apparaten. Naast internetverkopen heeft Cyberport 14 eigen vestigingen in Duitsland en Oostenrijk.


7. BonPrix – 601 miljoen euro

In de online-shop van bonprix vind je voordelige damesmode, heren- en kinderkleding, schoenen, ondermode en woonaccessoires.


6. Lidl – 757 miljoen euro

Lidl is een Duitse keten van supermarkten in het discountsegment. Het bedrijf is actief in een groot deel van Europa, met zo’n 10.000 winkels in meer dan 23 landen.


Top 5: Grootste webwinkels in Duitsland 2018


5. Notebookbilleger – 880 miljoen euro

Ze verkopen smartphones, tablets, pc’s, beeldschermen en consumentenelektronica.


4. MediaMarkt – 990 miljoen euro

MediaMarkt is een Duitse winkelketen die gespecialiseerd is in consumentenelektronica. Het bedrijf is in 1979 in München opgericht. In 1993 nam MediaMarkt concurrent Saturn over en werd de Media-Saturn Holding opgericht. In 1996 had METRO Group 70% van de aandelen verworven van de MediaSaturn Holding. Al in 1988 had Kaufhof, thans onderdeel van de METRO Group, 54% van de aandelen in handen.


3. Zalando – 1,4 miljard euro

Deze van oorsprong Duitse webshop begon met de verkoop van schoenen, kleding en mode-accessoires. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en is actief in 17 landen. Het verkoopt aan klanten in België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.


2. Otto – 3,2 miljard euro

De Otto Group is een toonaangevende handels- en dienstengroep. Het bestaat uit meer dan 120  bedrijven wereldwijd in meer dan 20 landen en op drie continenten.


1. Amazon – 9,3 miljard euro

Amazon was één van de eerste grote bedrijven die goederen over het internet verkochten en het werd opgericht in 1994 door Jeff Bezos. Zij zijn ook de baas over ook Alexa Internet, A9.com en de Internet Movie Database (IMDb).