Heb je meer compassie met het milieu? Dan heb je meer gevoel!

0
Heb je meer compassie met het milieu? Dan heb je meer gevoel!
Heb je meer compassie met het milieu? Dan heb je meer gevoel!

Heb je meer compassie met het milieu? Dan heb je meer gevoel!

Mensen die minder emotioneel reageren op de beelden van de schade die we aan het milieu aanbrengen zijn ook minder emotioneel en empathisch in het algemeen.

Dit mogen we concluderen uit een studie van de Universiteit van Michigan (UM). Lees meer…


Lees hier ->>> meer over het milieu op deze website…


Heb je meer compassie met het milieu? Dan heb je meer gevoel!


Sommige mensen lijken minder emotioneel getroffen door het vernietigen van het milieu. En dan gaat het vooral om mensen die meer ideologisch conservatief en minder milieuvriendelijk zijn, toont de studie aan.

In een reeks online experimenten in de Verenigde Staten onderzochten Logan Bickel van de Universiteit van Michigan, en Stephanie Preston, hoogleraar psychologie in LSA, de emotionele reacties van meer dan 600 mensen in verschillende contexten.


Zie hier de Top 10 belemmeringen om milieuvriendelijker te zijn 2022.


Mensen die zich geen zorgen maakten bij het bekijken van foto’s van schade aan het milieu zoals olielozingen voor de kust, voelden zich ook niet slecht over andere beelden, waaronder huilende baby’s, geblesseerde sporters, gewonde soldaten en zelfs beschimmeld voedsel.

In overeenstemming met dit gebrek aan empathie, zeiden deze mensen dat ze minder empathie voelden voor de mensen in het dagelijks leven en minder milieuvriendelijk waren en minder onder de indruk waren van de natuur.

Ook reageerde deze groep minder op positieve beelden als blije baby’s, ijsjes en stapels geld, zo bleek uit het onderzoek.


Zie hier het meest milieuvervuilende automerk 2017 – Top 50


Het gaat niet om milieu maar om empathisch vermogen


De resultaten van de studie veronderstellen dat het gebrek aan inlevingsvermogen van sommige mensen voor het milieu misschien niet bijzonder politiek is of een specifieke desinteresse in het milieu weerspiegelt.

Het is in plaats daarvan een kenmerk van hun bredere emotionele palet, vertelt Preston.


Zie hier de Top 10 kostbaarste klimaatrampen 2021.


“Aangezien ons gevoel voor risico’s en beslissingen sterk worden bepaald door emoties, zijn deze meer minder empathische mensen minder geneigd om middelen te besteden aan deze langzaam groeiende crisis”, zei ze.

Oproepen om het milieu te helpen, moeten rekening houden met variatie in de emotionele samenstelling van mensen. We moeten nieuwe technieken en strategieën bedenken voor degenen die niet overtuigd worden door een beroep op emotie, denkt Logan.


Bron en meer informatie: https://record.umich.edu/articles/study-links-compassion-for-environment-emotion-in-general/


Geef een reactie