Heet bad verbrandt calorieën, net zo veel als 30 minuten wandelen

0
Heet bad verbrandt calorieën,
Heet bad verbrandt calorieën

Heet bad verbrandt calorieën, net zo veel als 30 minuten wandelen

Lekker toch, na een dagje hard werken en vol stress even in een warm bad glijden. Dat ontspant de spieren en je wordt er heerlijk rustig van. Nu blijkt ook nog eens dat je er calorieën mee verbrandt. Net zo veel calorieën als een wandeling van 30 minuten. Dat hebben wij niet bedacht, maar is onderzocht door Dr. Steve Faulkner van de Loughborough University in Londen. Lees meer…

Heet bad verbrandt calorieën,
Heet bad verbrandt calorieën


Heet bad verbrandt calorieën, net zo veel als 30 minuten wandelen

Faulkner onderzocht wat een wat een uur lang heet badderen met je doet. Hij keek naar de bloedsuikerspiegel van de deelnemers en het aantal calorieën dat men verbrandde. Hij vergeleek dit met een groep die een uurtje moest gaan fietsen.

De uitkomst was dat je bij het fietsen meer calorieën verbrandde, dat is niet zo vreemd dachten wij. Toch verbrand je bij een heet bad van een uur toch ook 140 calorieën. Dat is weer net zo veel als je verbrandt bij een wandeling van een half uur.


Passieve verwarming

Faulkner noemt het effect van het hete bad ‘passive heating’. De warme en vochtige omgeving zorgt er voor dat je gaat zweten zonder verdere inspanning.

Compared to making the body hot and sweaty from physical exercise, passive heating happens when a hot and humid climate makes the body release sweat without having to exert energy.

Natuurlijk is dit slechts weer het begin van een onderzoek. Volgens Faulkner en de andere onderzoekers is er natuurlijk weer meer onderzoek nodig om dit bijzondere fenomeen beter te kunnen verklaren.

Al met al klinkt het toch zeer aantrekkelijk: afvallen door een warm bad!


Bron en meer informatie: S. H. Faulkner, S. Jackson, G. Fatania en C. A. Leicht: The effect of passive heating on heat shock protein 70 and interleukin-6: A possible treatment tool for metabolic diseases? Journal of Temperature, 9 maart 2017

Geef een reactie