,

Het gaan naar concerten maakt je gelukkiger

Het gaan naar concerten maakt je gelukkiger

Het gaan naar concerten maakt je gelukkiger

Natuurlijk, we kennen het gezeur van buurtbewoners en omwonenden op al die concerten en festivals. Het worden er inderdaad meer en meer, maar het nadeel van de zeikerdjes wordt meer dan gecompenseerd door de voordelen, zoals zou blijken uit dit Australische onderzoek.

De bezoekers, zowel oud als jong, ervaren een duidelijk een hogere mate van ‘subjectief welzijn. Lees meer over concerten en geluk…


Lees hier ->>> over muziek op deze website…


Het gaan naar concerten maakt je gelukkiger

Uit dit nieuwe Australische studie blijkt duidelijk het bijwonen van concerten wordt geassocieerd met een hogere subjectief welzijn.

De onderzoekers van de Australische Deakin University hebben deze studie uitgevoerd in 2014, waarbij zij de 1.000 deelnemers interviewden om te bepalen hoe het nu zit met de relatie tussen de mate van betrokkenheid bij muziek en het subjectief welzijn.

Zij hebben hun bevindingen gepubliceerd in het nieuwste nummer van Psychologie van de Music. In de samenvatting schreef het onderzoeksteam schreef dat hun studie: “revealed that engaging with music by dancing or attending musical events was associated with higher subjective wellbeing than for those who did not engage with music in these forms.” Hey, we worden dus enorm happy de peppy van een beetje live muziek.


Zie hier de Top 10 beroemdste liedjes ter wereld met videoclips.


Is dit nu zo belangrijk, dit onderzoek over muziek, concerten en geluk?

Echt schokkend is dit onderzoek natuurlijk niet, er zit wel enige logica in. Maar er is natuurlijk wel veel geleerd: “The insight gained from these findings can be used to inform future interventions,” the study abstract concludes, “and to better understand how music is involved in emotional regulation.”

Wel is dit natuurlijk een geweldige aanmoediging om die verschrikkelijk dure kaartjes dan toch maar weer aan te schaffen.

Wil je gratis genieten, dan kan dat hier: De beste live optredens ooit, een top 10. Dit onderzoek is overigens niet gesponsord door MOJO: The authors received no financial support for the research, authorship, and/or publication of this article.


Bron en meer informatie: Melissa K. Weinberg en Dawn Joseph: If you’re happy and you know it: Music engagement and subjective wellbeing in de Psychology of music, 29 juli 2016


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie