Hobby’s die slimmer maken, zes voorbeelden wetenschappelijk bewezen

Hobby’s die slimmer maken
Hobby’s die slimmer maken

Hobby’s die slimmer maken, zes voorbeelden wetenschappelijk bewezen

Een hobby is een prima tijdverdrijf. Maar wat nou als die hobby ook nog eens nuttig en zinvol is voor het onderhoud van die grijze massa onder onze schedelpan. Hobby’s die je intelligentie op een positieve wijze kunnen beïnvloeden? Lees meer en dan aan de slag om je IQ eens volledig uit te nassen!


Wist je dat sarcastische mensen intelligenter zijn!


Hobby’s die slimmer maken, zes voorbeelden wetenschappelijk bewezen


Muziek maken

Lees het aardige artikel op Parenting Science: Music and intelligence er maar op na. Bij mensen die intensief muziek leren spelen veranderd het brein. Dit kan ons in andere situaties en andere uit te voeren taken weer zeer behulpzaam kan zijn.


Lezen

Het leidt geen twijfel: lees, lee en lees!

Certainly our data demonstrate time and again that print exposure is associated with vocabulary, general knowledge, and verbal skills even after controlling for abstract reasoning abilities.

Professor Keith Stanovich: Does reading make you smarter? Literacy and the development of verbal intelligence.


Sport

Een beetje bewegen is altijd goed voor lijf en leden. Sporten laat het bloed in je hersenen lekker stromen en het zorgt er voor dat de gelukmaker dopamine vrijkomt. Minder stress, meer focus en energie zorgen voor betere intellectuele prestaties.

Een nieuwe taal leren

Om dit voor elkaar te krijgen moet je plannen en moet je en probleemoplossend te werk gaan: “formation of new word memory traces is reflected in a neurophysiological response increase”. Je hersenen gaan als een razende weer nieuwe verbindingen aanleggen.

Puzzels maken

Je krijgt er doorzettingsvermogen van, het doet een beroep op je oplossend vermogen. Daarbij leert het je nieuwe methoden om een probleem tot een mooi einde te brengen.

Meditatie

Wil je er echt alles over weten dan moet je even ‘6 Ways Meditation Increases Your Intelligence & Raises Your IQ’ lezen. Het blijkt dat je linker- en rechter hersenhelft beter gaan samenwerken en je ademhaling verbetert bijvoorbeeld en nog meer van dat fraais.


slaap je hersenen schoon speolt.