, , , , ,

Hoe dragen sporten bij tot geestelijke gezondheid?

Hoe dragen sporten bij tot geestelijke gezondheid?

Sport wordt vaak in verband gebracht met lichamelijke activiteit die u lichamelijk fit houdt. Het effect ervan op ons fysieke lichaam is groot, en wij zijn het er allemaal mee eens. Maar hebt u er wel eens over nagedacht dat sport ook nuttig kan zijn voor onze geestelijke gezondheid?


Lees hier ->>> meer over psychologie op deze website.


Ja, studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat sportactiviteiten ook positieve gevolgen hebben voor onze psychische gezondheid. Niet alleen helpt het onze geestelijke toestand te verbeteren en alle mogelijke psychiatrische schade die kan optreden, te verminderen.

Verschillende manieren waarop sport onze geestelijke gezondheid helpt

Sportactiviteiten hebben zeker een heleboel bewezen voordelen voor onze psychische gezondheid. Deze omvatten:

Vermindering van stress

Sport wordt vaak beschouwd als een plezierige of een vrijetijdsbesteding. Wanneer u aan teamspelen deelneemt, bent u omringd door andere spelers. De activiteit en de betrokken spelers helpen u aanwezig te zijn op dat moment. Zo ervaart u afleiding van de dagelijkse stress en negatieve gedachten, die anders uw stemming naar beneden zouden hebben gehaald.

Gelukkige hormonen

Een van de belangrijkste gelukshormonen is endorfine. Het komt vrij wanneer u bezig bent met verschillende zelfverzorgende lichamelijke activiteiten. Sporten of lichaamsbeweging is zo’n activiteit die u helpt dit gelukshormoon vrij te maken.

Endorfine heeft pijnstillende eigenschappen die uw stress en pijn helpen verminderen. Zelfs met een minimum van 20 tot 30 minuten van welke sportactiviteit dan ook, hebben studies vele positieve effecten aangetoond. Het vermindert niet alleen de kwelling van de mensen, maar maakt hen ook tijdelijk kalm en gelukkig. Maar dagelijkse beoefening heeft zeker effecten op lange termijn.

Actief lichaam en geest

Iedereen moet ten minste één sportactiviteit hebben die hij graag beoefent. Dergelijke activiteiten houden uw lichaam fit en actief. Het werkt ook als een beloning voor uw hersenen wanneer u plezier beleeft aan het spelen van de spelletjes. Uw geestelijke gezondheid wordt gevoed, en dat helpt uw hersenen gezond en actief te houden.

Een andere manier om uw geestelijke gezondheid te verbeteren is door online te gokken. Kies uw snelle uitbetaling casino uit onze lijst, waar u uw gokavonturen kunt beginnen. De spelletjes stimuleren uw cognitieve vermogens en houden uw hersenen op lange termijn gezond.

Betere slaapkwaliteit

Dit is een hersenkraker! Wanneer uw lichaam aan sport of fysieke activiteiten doet, heeft het de neiging moe te worden. Het heeft automatisch rust nodig om zijn energieniveau weer op peil te brengen. U zult dus snel een goede nachtrust kunnen hebben. Dat verhoogt de kwaliteit van uw slaap, en dat is in deze generatie van smartphone-verslaafden heel erg nodig.

Met een betere slaapkwaliteit zult u verschillende voordelen voor uw geestelijke gezondheid ondervinden. Daartoe behoren een beter concentratievermogen, een evenwichtige hormoonhuishouding, een beter denkvermogen, een groter grijpvermogen, minder depressies en angsten.

Verbeterd zelfvertrouwen

Tijdens uw sportactiviteiten hebt u vaak kans om te winnen. Eén doelpunt tijdens een voetbalwedstrijd of het raken van een zes tijdens een cricketwedstrijd geeft uw hersenen een flinke opkikker. Zulke kleine overwinningen kunnen uw zelfvertrouwen helpen verbeteren.

Bovendien leert u door teamactiviteiten betere sociale vaardigheden. Dat is dan weer nuttig in alle geledingen van het leven!


Zie hier de top 10 tips om beter te focussen op je studie.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie