Hoe houd ik mijn mailbox opgeruimd? Tien gratis tips

Hoe houd ik mijn mailbox opgeruimd? Tien gratis tips
Hoe houd ik mijn mailbox opgeruimd? Tien gratis tips

Hoe houd ik mijn mailbox opgeruimd?

Want het aantal mailtjes is vaak niet bij te houden. Met een beetje geluk heb je ook nog eens drie mail-adressen, krijg je ze binnen op een vaste PC, de smartphone, de laptop en de tablet.

Dat kunnen soms wel tientallen mailtjes per zijn en dan is de vraag: Hoe houd ik mijn mailbox opgeruimd? heel belangrijk om niet helemaal van het padje af te geraken.


Lees hier ->>> meer over internet en lees hier ->>> meer tips op deze website.


Hoe houd ik mijn mailbox opgeruimd? Gratis acht tips


1. Check de titel van het bericht

Kijk bij binnenkomst van het bericht direct naar de titel en als je er ook maar enigszins aan twijfelt of ze belangrijk zijn, gooi ze weg! Mocht het echt belangrijke mail zijn, en je hebt ‘m weggegooid, dan krijg je die nog wel een keer en anders zitten ze nog gewoon in je prullenbak.


2. Weg met die nieuwsbrieven

Veel nieuwsbrieven lees je toch niet meer en meld je er voor af. Desnoods stop je daarna de betreffende site bij je favorieten in je werkbalk, zodat je zelf altijd kan bepalen of je nog eens wil kijken naar dat zgn. nieuws.


3. Gmail filteren

Bij Gmail kun je instellen dat berichten die aan door jou ingestelde criteria voldoen, als ze binnenkomen direct in de prullenbak verdwijnen en dat noemen ze filteren. Dit kan heel handig zijn en zie hier meer over Gmail en filteren.


4. Zet meldingen uit

Je kunt helemaal gestoord worden van alle geluidjes als je mail / sms / WhatsApp / Facebook / etc. binnenkrijgt. Piepende PC’s, smartphones, laptops en tablets, zet dat geluid standaard uit, en bepaal daarmee zelf wanneer je kijkt.


Zie hier de Top 10 meest populaire podcasts ter wereld 2022.


5. Label je Gmail

Het handige aan Gmail is dat je de berichten die binnenkomen zelf en automatisch kunt labelen. Als je de bepaalde woorden labelt dan gaan die berichten in dat gelabelde postvak en je kan daardoor berichten gemakkelijk terugvinden. Zie hier meer info over Gmail en labelen.


6. Ruim direct op

Weinig mail in je Postvak geeft rust, vaak heel veel rust. Spreek met je zelf af dat je bijvoorbeeld niet meer dan 25 mailtjes aan het einde van de dag in je Postvak hebt staan.


8. Werk “makkelijke” mail direct weg

Een mooie stelregel is om mailberichten die minder dan twee minuten tijd kosten direct af te handelen.


9. Plan je mail-maaltijden

Neem iedere dag maximaal vier tijdstippen waarop je je mail checkt. Zo voorkom je continu wordt afgeleid met de vraag: zijn er geen mailtjes binnengekomen? En wanneer doen we dat dan?

Vroeg in de morgen (ruim voor negen uur), direct na de middag en aan het einde van de middag. Voor de echte verslaafden zou je ook nog een keer rond negen uur in de avond een snelle blik kunnen werpen op de mail.


10. Houd grote schoonmaak

Zo af en toe een flinke poging tot schoonheid en properheid luidt hier het devies voor je mailbox. Gooi gewoon alle email weg van een jaar of ouder. Selecteer op afzender en stop deze mails in één keer in de bijhorende map. Maar gebruik vooral de delete knop!