Hoe kan ik makkelijk geld besparen? 10 tips

We hebben 5 tot 15 abonnementen per huishouden zegt het Nibud
We hebben 5 tot 15 abonnementen per huishouden zegt het Nibud

Hoe kan ik makkelijk geld besparen? 10 tips

Hoe kan ik geld besparen? Met de onderstaande tips moet het mogelijk zijn om zo maar € 5.000,- per jaar over te houden. Wat staat er tegenover: minder gemak, iets minder luxe en veel bureaucratie.

Verder moet je ook wel even letten op de kleine lettertjes als je abonnementen en verzekeringen over sluit. Om de tips in “Hoe kan ik makkelijk geld besparen?” is ook enige discipline van belang. Maar heb je het er voor over… Het geld ligt op straat!


Lees hier ->>> meer over geld op deze website…


Hoe kan ik makkelijk geld besparen? 10 tips

Goedkoper boodschappen doen
Ga de winkel niet in zonder een boodschappenlijst en hou je er ook aan. Ook even door je knieën gaan voor het huismerk kan je zo € 50,- opleveren.

Zoek een goedkopere autoverzekering
Heeft die irritante reclame van Tim en Tom dan toch gelijk? Het lijkt er inderdaad wel op, want het moet lukken om een goedkopere autoverzekering te vinden en dat kan al snel 100 euro per jaar schelen.

Zoek een goedkope energieleverancier
Inderdaad volg de reclame en ga even je best doen en vergelijk. Het kan je zo maar € 300,- per jaar opleveren.

Ga bellen met sim-only
Wat doet een beetje abonnement, toch al gauw zo’n € 35,- per maand. Met sim-only ga je veel bewuster bellen en met € 20,- per maand kun je echt heel veel bellen.

Sluit je lening over
Het oversluiten van een lening kan je jaarlijks heel veel rente schelen. Op een hypotheek van € 200.000 scheelt één procentje rente je € 2.000,- per jaar. Ga nou niet zeuren over die belasting aftrek, want afhankelijk van je inkomen betaal zwz de helft echt wel zelf!

Neem een kleinere auto
Ja, zo’n klein trutteschuddertje kan je een paar duizend euro per jaar opleveren, denk aan onderhoud, brandstof, wegenbelasting, verzekering en afschrijving.

Want zeg nou zelf: wanneer rijd je harder dan 120 en hoe vaak zitten er nu vijf mensen in je karretje? Ja, en de vakantie dan? Met de trein, vliegtuig en een auto huren op locatie is waarschijnlijk veel goedkoper als die veel te grote en te dure bak aanhouden.


Zie hier de rijkste mensen in de BeNeLux 2022 (alle miljardairs volgen Forbes).


Een andere zorgverzekering
Ga niet in december kijken wat het gunstigste is, nee ga je vast voorbereiden in oktober van dit jaar. Het moet je lukken om ook hier een paar 100 euro te besparen. Let wel op de kleine lettertjes, goedkoop kan in dit geval ook wel eens duurkoop zijn.

Los je hypotheek af
Met het geld dat je hier bijvoorbeeld overhoudt ga je je lening aflossen en dit mag in de meeste gevallen jaarlijks tot 10% van de hoofdsom.

Iedere € 1.000 die je aflost, schelt al snel € 60,- per jaar aan rente en dat ook nog eens de rest van de tijd dat hypotheek loopt!

Op tijd de vakantie boeken
Ga er in oktober, voorafgaande aan het nieuwe jaar, maar eens goed voor zitten en boek de vakantie met vroegboekkorting. Een gezinnetje kan dat zo maar 200 á 300 euro opleveren.