Hoe kan ik me beter concentreren? Wetenschap geeft antwoord

0
Hoe kan ik me beter concentreren? Wetenschap geeft antwoord
Hoe kan ik me beter concentreren? Wetenschap geeft antwoord

Hoe kan ik me beter concentreren? Wetenschap geeft antwoord

Als we die goede oude wetenschap toch niet zouden hebben!? Hier helpt de wetenschap ons om ons beter te kunnen concentreren. Dat doet zij door zeven bewezen strategieën los te laten om ons concentratievermogen op te plussen. Lezen en toepassen en wordt meester over je eigen brein!

Hoe kan ik me beter concentreren? Wetenschap geeft antwoord
Hoe kan ik me beter concentreren? Wetenschap geeft antwoord

Hoe kan ik me beter concentreren? Wetenschap geeft antwoord

 1. Training, training en nog eens training
 2. Het gaat echt niet van de één op de andere dag. Stukje bij beetje zal het door oefening beter gaan. En ja, het is vallen en opstaan, maar uiteindelijk heb je ook leren lopen. Toen je voor de 80-ste keer viel, ben je ook niet gestopt met het oefenen om het lopen onder de knie te krijgen.

 3. Maak je hoofd leeg
 4. Oh, dat hoofd dat maar blijft malen over van alles en nog wat. Probeer gewoon even aan niets te denken dan datgene waarop je je wil focussen. Lukt dit niet, schrijf dan even op wat je dwars zit of wat je nog moet doen of niet mag vergeten. Dwaal je af: maak weer een nieuwe notitie en ga weer verder.

 5. Zoek een rustig plekje om je ding te doen
 6. Je kunt in het café gaan zitten, je kunt met je koptelefoon op gaan zitten en muziek luisteren en je kunt de herrie en afleiding zelf opzoeken. Niet doen, niet doen. Gewoon ergens gaan zitten waar het rustig en stil is. Dus ook niet voor het raam waar de het straatleven zich afspeelt.

 7. Zoek een goede stoel en tafel
 8. Zorg dat je echt lekker zit. Lees anders dit stukje even: ga zitten op een goede stoel… Ook niet onbelangrijk is de bijpassende tafel op de juiste hoogte.

 9. Stoppen met reageren
 10. Weg met e-mail, Whats App, SMS, telefoon. Gewoon alles een uurtje uitzetten. Probeer het eens een uurtje, ook als je je niet hoeft te concentreren. Ervaar de rust en de leegte. Is daarmee zwz een goede dagelijkse oefening.

 11. Neem regelmatig een pauze
 12. Het is bijna niemand gegeven om zich 1,5 uur te concentreren. Een mooie routine: 30 minuten actie, vijf minuten pauze, wederom 30 minuten concentratie en vijftien minuten pauze.

 13. Slaap genoeg
 14. Slaap genoeg. Waar een goede slaap al wel allemaal niet goed voor is. Te weinig slaap doet je ‘smachten naar suikerdrankjes‘, ‘het verbetert je relatie‘ en ‘je wordt er ook nog eens slimmer van‘.

Geef een reactie