Hoe kom ik intelligenter over? Nou, zo op deze 15 manieren dus…

Hoe krijg ik meer zelf discipline? Zeven tips
Hoe krijg ik meer zelf discipline? Zeven tips

Hoe kom ik intelligenter over? Nou, zo dus…

Ja, dat vinden mensen belangrijk: een beetje slim over komen op de ander. Je kunt natuurlijk een boek lezen, een documentaire kijken of (weer) naar school.

Maar goed, je kunt ook doen net alsof en het gedrag tonen dat intelligente mensen volgens anderen ook vertonen. Het Engelse Business Insider laat ons zien hoe dat moet.

Alle voorbeelden om intelligenter ’te lijken’ hebben een wetenschappelijke basis, dus don’t shoot de messenger ¬†en bekritiseer het originele onderzoek te vinden in de linkjes. Lees meer…


Lees hier ->>> meer lifehacks op deze website.


Hoe kom ik intelligenter over? Nou, zo dus…


1. Drink geen bier

Met een biertje in je hand ga je er echt niet op vooruit in de ogen van je medemens. Blijkt bijvoorbeeld uit een onderzoek van de universiteiten van Michigan en Pennsylvania.


2. Wandel even hard als alle anderen

De universiteit van Boston vond: …”people use speed of movement to infer the presence of mind … in other persons.” Als je langzamer of sneller gaart denken anderen dat je gek bent!


3. Zet een dikke bril op

Een lekkere bril maakt je een stuk slimmer, lees hier maar.


4. Gebruik een initiaal in je naam

John F. Kennedy of Peter R. De Vries, het maakt je in de ogen van anderen een stuk intelligenter zeggen onderzoekers in de European Journal of Social Psychology: “The display of middle initials increases the perceived social status of these people, and it “positively biases inferences about their intellectual capacity and performance.”


5. Gebruik geen moeilijke woorden als je iets schrijft

Dat zegt een onderzoek van de universiteit van Princeton: “Consequences of erudite vernacular utilized irrespective of necessity: problems with using long words needlessly”


6. Gebruik grafieken

Als je grafiekjes gebruikt geloven mensen je sneller zeggen onderzoekers Aner Tal en Brian Wansink.


7. Spreek met veel expressie

Ondersteun je woorden met beweging, dat zou de toehoorders in hun onderbewuste raken


8. Kijk mensen in de ogen

Je opponent die je in de ogen durft te kijken krijgt direct het gevoeld dat je wel erg intelligent moet zijn. Dit zegt professor Nora A. Murphy: “Looking while speaking was a key behavior. It significantly correlated with IQ, was successfully manipulated by impression-managing targets, and contributed to higher perceived intelligence ratings.”


9. Kleed je netjes

Kleren maken de man en kleren maken je intelligent. Je ontvangt een hoger salaris, een leraar wordt beschouwd als intelligenter en de dames doen het beter bij sollicitaties.


10. Kom over vol zelfvertrouwen

Als je doet alsof je het echt wel weet en niet twijfelt geloven mensen je eerder.


11. Lach

De Charles University in Praag beweert: “There … seems to be a correlation between semblances of emotions of joy or anger in perceptions of high or low intelligence in faces, respectively. The “high intelligence” faces appear to be smiling more than the “low intelligence” faces.”


Zie hier de Top 10 meest voorkomende psychische stoornissen bij Nederlanders 2022.


12. Verwijder zichtbare piercings

Die lip- en neuspiercieng maken je er niet slimmer op. Dat zegt in ieder geval Viren Swami, professor aan de Anglia Ruskin University in Engeland.


13. Gebruik humor

Ja, dan vinden dames heren intelligenter en met humor versier je ze ook nog eens sneller!


14. Gedraag je als een leider

Neem het voortouw, pak de leiding en wees een baas. Dat kunnen we lezen in het onderzoek: Are leaders smarter or do they just seem that way? Exploring perceived intellectual competence and leadership emergence.


15. Geef toe als je iets niet weet

Niet al te vaak doen, maar af en toe is het een intelligente zet om het “Dunning-Kruger effect” te voorkomen: Incompetente mensen overschatten nogal eens hun eigen kunnen, en daardoor wanen ze zich bovengemiddeld competent.

Mensen die werkelijk bovengemiddeld competent zijn, hebben daarentegen de neiging hun eigen kunnen te onderschatten.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag