Hoe lang duurt een huwelijk? En wat andere feitjes…

Hoe lang duurt een huwelijk? En wat andere feitjes...
Hoe lang duurt een huwelijk? En wat andere feitjes...

Hoe lang duurt een huwelijk? En wat andere feitjes…

Ook wij moeten er ooit aan geloven dus stelden we ons de vraag: Hoe lang duurt een huwelijk?

Daarbij horen natuurlijk nog vele andere vragen als: hoe lang duurt de alimentatie, hoeveel huwelijken lopen uiteindelijk uit op een scheiding, wat zijn de records en wat zijn de belangrijkste redenen zijn om de handdoek in de ring te gooien.

Het hoeft niet altijd zo te gaan overigens, want een huwelijk kan ook 91 jaar duren…

Hoe lang duurt een huwelijk?

Reken er maar op dat als je gaat trouwen, dat het gemiddeld veertien jaar duurt, voordat je weer uit elkaar gaat. Verder wijzen de statistieken uit, dat er een kans van één op drie is dat je huwelijk eindigt, voordat je je tussen de zes planken belandt.

Er is overigens een groep die het gemiddelde lekker naar beneden brengt. Zo beëindigt één op de vier echtparen hun huwelijk binnen een jaar. Tachtig procent van alle echtscheidingen gaat wordt aangevraagd door de dames.

De gemiddelde leeftijd bij scheiding bedraagt voor de vrouwen 42 en voor de heren 45 jaar. Het vijfde huwelijksjaar is het overigens meest riskant: bijna zes procent van alle echtscheidingen komt in dat jaar tot stand.

Waarom gaan we scheiden?

De top drie waarom we uit elkaar gaan is:

  • een gebrek aan aandacht en liefde
  • niet met elkaar kunnen praten
  • ontrouw

Hoe zit het met de kinderen?

Één op de zes Nederlandse kinderen maakt een echtscheiding van hun ouders mee. Bijna tachtig procent van de alle kinderen gaat na de scheiding bij de moeder wonen.

Hoe zit het met de vechtscheiding?

Soms gaat het nog wel eens helemaal mis tussen de voormalige liefhebbers. Ruim 15 procent van alle scheidingen verloopt problematisch en dit noemen we een vechtscheiding. Je moet dan denken aan haat, nijd en eindeloze juridische procedures.

Hoe lang betaal je alimentatie?

– Je betaalt voor een periode van twaalf jaar alimentatie als er sprake is van een huwelijk met kinderen of een huwelijk zonder kinderen dat langer dan vijf jaar heeft geduurd.
– Je betaalt voor ven periode van maximaal vijf jaar als het huwelijk niet langer dan vijf jaar heeft geduurd en jullie geen kinderen hebben en de alimentatieduur is nooit langer als de duur van het huwelijk.

Wat is het kortste huwelijk ooit?

Het kortste huwelijk was in Amerika in 2005. De bruid overleed aan een hartaanval één uur na het ja woord en viel neer op de dansvloer. In Engeland was er het illustere koppel Nicky Pearce (29) met zijn vrouw Tammy Driver (21).


Zie hier: rijk of niet, ondernemers zijn het gelukkigst zegt onderzoek.


Nicky vond dat zijn vrouw Tammy niet goed genoeg luisterde, op zich een herkenbaar probleem, en ramde haar tijdens de huwelijksnacht flink in elkaar. Dit vond Tammy dan weer niet prettig en zij vroeg na vier dagen een scheiding aan.


Let op: sport, geen schermen: de sleutel tot gelukkigere, gezondere kinderen.


Wat is het langste huwelijk ooit?

Het Amerikaanse echtpaar Daniel Frederick Bakeman (110) en Susan Brewer ( 105) hebben het record, want dit huwelijk duurde 91 jaar en 12 dagen. Zij trouwden in 1874 toen ze 19 en 14 jaar waren.

Hoe lang duurt een scheiding: de duurste scheidingen ooit…

Hier kun je lezen wat een echtscheiding kost als je een beetje beroemd bent.