Hoe maak je het lekkerste broodje hamburger ooit? Universiteit geeft het antwoord
Hoe maak je het lekkerste broodje hamburger? De Oxford Universiteit geeft het antwoord!
Hoe maak je nu het de lekkerste broodje Hamburger? Geen onbelangrijke vraag, dachten wij zo. Zo verkoopt de McDonalds zelf alleen al 50 miljoen hamburgers iedere dag. En gelukkig hebben de voedselwetenschappers van de Universiteit van Oxford nu echt werk gemaakt om uit te zoeken wat nu echt het lekkerste broodje hamburger is. Je moet er wel ff je best voor doen als we dit wetenschappelijk verantwoorde recept mogen geloven.
Hoe maak je het lekkerste broodje hamburger? De Oxford Universiteit geeft het antwoord.
Hoe maak je het lekkerste broodje hamburger? De Oxford Universiteit geeft het antwoord.
Komt ie dan: het lekkerste broodje hamburger. Het apparaat is ongeveer 7 centimeter hoog, moet gegeten worden met een muziekje op de achtergrond, heeft een fijne naam en moet net zo lekker ‘aanvoelen in het mondje’ als dat het broodje hamburger zelf smaakt.
Één van de wetenschappers beweerde overigens dat het voor de perfecte hamburger belangrijker is dat deze lekker ruikt en lekker aanvoelt, dan dat ie goed zou smaken. Voedselspecialist Charles Michel vond dus dat het broodje hamburger 7 centimeter hoog moet zijn, ongeveer 5 centimeter in rondte moet zijn en negen lagen heeft. En het gaat echt niet alleen om de smaak, 30% is geur, 25% aanvoelen in het mondje en nog eens 15% hoe het hamburgertje er uit ziet en dan resteert er nog maar 15% voor de smaak!
Genoeg over wetenschap, nu de belangrijkste vraag:
Hoe maak je het lekkerste broodje hamburger?
We gaan van boven naar benden:
- Het bovenste broodje moet verwarmd zijn, met van die pitjes op de bovenkant, en licht worden besprenkeld met sesamolie.
- Een laagje Chipotle saus (De saus lijkt een beetje qua kleur op cocktail saus. Het smaakt een beetje zoetig, maar als je het doorslikt komt het pittige van de Chipotle pepers!) HIER ->>> een recept voor Chipotle saus.
- Gebruikt knapperige sla en wat gesneden augurk.
- Doe er ook wat sappige plakjes tomaten op.
- Voorzie het broodje van licht gebakken plakjes serranoham en wat gefrituurde uitjes.
- Voor de kaas gebruiken we gesmolten Camembert.
- Het beste gehakt wat we voor de burger kunnen gebruiken is Waygu Beef (Japans koetje), met wat BBQ-saus, zout, peper vermengd wat gesneden uitjes. Ordinair rundergehakt met een vetpercentage van 20 tot 25% vet is een prima vervanger.
- Een beetje (goede) ketchup.
- Het onderste broodje licht besprenkelen met wat soja saus.
En dan smullen maar…
Lekkere trek gekregen: vind HIER ->>> hoe je het lekkerste patatje Kapsalon maakt!
Bron: Daily Telegraph, 25 augustus 2015
.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!