Hoe rijk te worden: acht tips volgens Forbes

0
Hoe rijk te worden: acht tips volgens Forbes
Hoe rijk te worden: acht tips volgens Forbes

Hoe rijk te worden: acht tips volgens Forbes

Wat zou het toch fijn zijn om je ‘rijk’ te voelen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over rijk worden op deze website.


Hoe rijk te worden: acht tips volgens Forbes

Bron: www.forbes.com


1. Stel financiële doelen

Om rijk te worden, moet je beginnen met precies te definiëren wat rijk voor je betekent. Droom je over Jeff Bezos rijk, of iets meer als € 1 miljoen op je rekening?

Hier enkele vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Wanneer wilt je met pensioen?
  • Van welke grote aankopen – een tweede huis, een kunstcollectie, een kelder vol goede wijn – droomt je?
  • Ben je van plan een gezin te stichten?
  • Moet je sparen voor de studie van kinderen?
  • Hoe ziet pensioen er voor je uit? Inkrimpen, reizen, vakantiehuizen aan beide kusten?
  • Wat voor erfenis wilt je nalaten aan uw kinderen en familie?

Het beantwoorden van deze vragen kan je helpen financiële doelen te stellen en te beslissen hoeveel geld je moet sparen om aan uw definitie van rijk te voldoen. Maak dan een budget waarmee je aan de slag kunt.


Zie hier de 10 belangrijkste geldzorgen van Nederlanders.


2. Los je schulden af

Niet alle schulden zijn slecht, maar schulden met een hoge rente zijn niet goed als het je doel is om rijk te worden. Een deel van uw budget moet een plan omvatten om je schulden af te lossen, zoals een hypotheek.

Begin met de schulden met de hoogste rente. Je bespaart op de lange termijn meer door eerst je hogere renteschuld af te lossen en pas daarna de kleinere schulden.


3. Zorg voor een noodfonds

Een noodfonds is van cruciaal belang voor je strategie om rijk te worden. Het gaat hier om liquide middelen, gemakkelijk toegankelijk spaargeld in geval van noodgeval.

Veel experts raden aan om genoeg geld te hebben om drie tot zes maanden aan uitgaven in je fonds te hebben, maar het bedrag dat jij nodig hebt om je veilig te voelen, kan groter of kleiner zijn dan dat.

Hoe dan ook, bouw je noodfonds op, bewaar het op een spaarrekening en vergeet niet om het weer aan te vullen als je het het hebt gebruikt.


Zie hier: wat is de beste manier om geld te sparen? 14 gouden tips


4. Begin nu met beleggen

Hoe langer je wacht met beleggen, hoe langer het duurt om rijk te worden. Om rijk te worden, moet je je euro’s aan het werk zetten.

Leren beleggen is geen eenvoudige taak, maar het is nu tijd om aan de slag te gaan. Laat je niet intimideren: begin klein, gebruik de leermiddelen die beschikbaar zijn en onthoud dat het belangrijkste is om regelmatige bedragen aan je beleggingen toe te voegen.


Zie hier: een jaar later met pensioen gaan verlaagt je levensverwachting.


5. Diversifieer uw portefeuille

Als investeerders iets hebben geleerd van de cryptocrisis van 2022, is het om niet om al je eieren in één mandje te leggen.

Als je jonger bent en meer tijd hebt om vermogen op te bouwen, kunt je risicovollere beleggingen aangaan omdat je voldoende tijd hebt om te herstellen van onvermijdelijke marktdalingen.

Hoe ouder je wordt – en hoe dichter je bij je definitie van rijk komt – kun je beter overschakelen op minder risicovolle activa.


Zie hier de 10 gewoonten die rijke mensen volgen voor succes.


6. Verhoog uw inkomen

Hoe meer geld je nu verdient, hoe sneller je je doel om rijk te worden kunt bereiken.

Misschien is de gemakkelijkste manier om je inkomen te verhogen, door te groeien in je huidige functie. Als dat niet mogelijke is, wees dan niet bang om een ​​carrièreverandering te overwegen.

Enkele manieren om uw inkomsten te verhogen zijn:

  • Documenteer je prestaties en gebruik ze vervolgens om een ​​verzoek om loonsverhoging kracht bij te zetten.
  • Zoek mentoren om je te helpen de vaardigheden op te bouwen die je nodig hebt voor hoger betaalde functies.
  • Verbeter je vaardigheden door scholing en aanvullende opleidingen.

7. Leer meer over FIRE

De FIRE-beweging, het staat voor financial independence, retire early, kan iets zijn dat de moeite waard is om te leren als je liever vroeger dan later rijk wilt worden.

Aanhangers van de FIRE-benadering van beleggen proberen alle uitgaven zo laag mogelijk te houden om de hoeveelheid geld die beschikbaar is om te investeren te maximaliseren.

In plaats van bijvoorbeeld geld uit te geven aan een auto, zou een iemand van FIRE\afzien van het bezit van een auto en overal naar toe fietsen, ongeacht het weer.

Dit is een extreem voorbeeld en we zouden niet willen dat je het bezit van een auto opgeeft.

Maar sommige vuistregels van de beweging kunnen nuttig zijn, zoals de regel van 25, die je vertelt hoeveel geld je nodig hebt om financiële onafhankelijkheid te bereiken, ook wel rijk worden.

De regel vereist dat u 25 keer je jaarlijkse uitgaven spaart voordat je eerder met pensioen gaat. Als u bijvoorbeeld € 35.000 per jaar uitgeeft, moet u € 875.000 sparen.


8. Vermijd de ‘quick fixes’

Er is een reden waarom de uitdrukking ‘snel rijk worden’ meestal wordt gevolgd door het woord ‘plan’.

Dat komt omdat er maar weinig manieren zijn om snel rijk te worden, en iedereen die je vertelt dat dit niet het geval is, probeert je waarschijnlijk te op te lichten. Als het te mooi is om waar te zijn is het waarschijnlijk niet waar.


Geef een reactie