,

Hoe rijk zijn de Europese koningen en koninginnen?

Hoe rijk zijn de Europese koningen en koninginnen?

Hoe rijk zijn de Europese koningen en koninginnen?

Het is natuurlijk wel zeer ingewikkeld om precies aan te geven hoeveel de koningen, koninginnen, prinsen en groothertogen waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld nog wel eens wat onduidelijkheid over een paleisje of wat juwelen.

Is dit nu vermogen van de staat in kwestie of mag de monarch het op Marktplaats verpatsen? Ook geven ze niet een jaarlijks overzicht aan ons publiek. Lees meer…

Zie hier ook: Welke landen hebben nog een koningshuis? De 27 enorme democraten!?
Zie hier ook: Wat zijn de rijkste koningshuizen ter wereld?

 


Hoe rijk zijn de Europese koningen en koninginnen?


De kleinere krabbelaars…

Sommige vorsten zijn nogal geheimzinnig over hun privé-fortuin en dat maakt het schatten van hun vermogen zeer lastig. Er zijn weinig gegevens over de centjes van Koning Philippe van België.

In 2013 beweerden ze dat ze maar 13 miljoen euro waard zijn. Volgens de financiële experts European Union Times heeft de Belgische monarchie beschikking over een vermogen van 800 miljoen euro.

Koning Carl Gustaf van Zweden staat voor 73 miljoen euro op de rol, Koningin Margrethe II van Denemarken voor 40 miljoen, Koning Harald V van Noorwegen voor 31 miljoen en Koning Felipe IV van Spanje voor 21 miljoen.


5. Koning Willem-Alexander – 181 miljoen euro en 270 miljoen

Koning Willem-Alexander van Nederland heeft een geschat vermogen van ergens tussen de 181 miljoen euro en 270 miljoen. Dat is niet zo veel. Prins Bernard schijnt in het verleden zelfs Quote te hebben gebeld dat zij echt niet zo veel bezaten als door hen toentertijd ingeschat.


4. Queen Elizabeth – 395 miljoen euro en 480 miljoen

Queen Elizabeth’s fortuin wordt geschat op iets tussen de 395 miljoen euro en 480 miljoen. Mevrouw is nogal geheimzinnig over verschillende bedrijven waar ze geheel of deels eigenaar van is.

We weten ook niet of de Royal Collection en de Crown Estate echt van haar zijn. De Crown Estate heeft een geschatte waarde van 13,5 miljard euro. Bij deze schatting is alleen rekening gehouden met haar privévermogen wat ze mag verkopen en niet wat ze bezit als koningin.

Elisabeth is ook eigenaar van verschillende kastelen, een indrukwekkende postzegelverzameling die gestart is door haar vader en wat paarden. Verder is ze eigenaar van Balmoral Castle en Sandringham House.


3. Prins Albert van Monaco – 880 miljoen euro en 1,8 miljard

Prins Albert van Monaco moet het doen met een vermogen van iets tussen de 880 miljoen euro en 1,8 miljard. De Prins is mede-eigenaar van het beroemde Monte Carlo Casino in Monaco, hij heeft een leuke kunstcollectie en aardig wat antieke auto’s.


2. Groothertog Henri van Luxemburg – 2,7 miljard euro

Groothertog Henri van Luxemburg heeft een vermogen dat wordt geschat op ongeveer 2,7 miljard euro. De groothertog heeft veel goud en onroerend goed.


1. Prins Hans-Adams II van Liechtenstein – 3 en en 3,4 miljard euro

De rijkste vorst op het in Europa is Prins Hans-Adams II van Liechtenstein. Zijn waarde wordt geschat tussen de 3 en en 3,4 miljard euro.

Zo is de de familie eigenaar van de Liechtenstein Global Trust Bank Group, diverse kastelen, een uitgebreide kunstcollectie en prins Hans-Adams heeft ook een ‘stukjes grond’ in Texas.


Bron en meer informatie: Royal Central: How much are the European monarchs worth?


Zie hier de Top 10 langst zittende koningen en koninginnen.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie