Hoe voorkom je een inbraak? Tien tips

0
Hoe voorkom je een inbraak? Tien tips
Hoe voorkom je een inbraak? Tien tips

Hoe voorkom je een inbraak? Tien tips

Hoewel het steeds veiliger wordt in ons landje, zijn er nog zo’n 250 inbraak-pogingen per dag. Een poging is een poging en 34% faalt. In de andere 66% van de gevallen lukt het de inbreker wel om binnen te komen. De vraag van vandaag is daarom: “Hoe voorkom je een inbraak?”. De belangrijkste tip is: bekijk je woning is door de ogen van een inbreker…

 

Hoe voorkom je een inbraak? Tien tips

Hoe voorkom je een inbraak? Tien tips

 

 

1. Goed hang- en sluitwerk

Het klinkt zo logisch, maar kijk eens naar je achterdeur, het kleine raampje naast de keuken of het slot van je garage. Is het niet zo, dat als je er even tegenaan tikt, dat je boel kan forceren. Zie ook de website van het Politiekeurmerk Veilig wonen.

2. Check de ramen en deuren

Weer een open deur? Nou, niet helemaal, zo weten we uit ervaring. Is het raam op de tweede verdieping ook gesloten, of heeft het inderdaad dat goede hang- en sluitwerk, zodat het wel op een kier kan blijven staan? Hebben de kinderen (ja, laten we hen maar weer de schuld geven!?) de achterdeur wel op slot gedaan?

3. Een alarmsysteem werkt!

Inbrekers houden niet van moeite doen en het omzeilen van een alarmsysteem kost moeite en neemt risico’s met zich mee. Zelf een dummy zorgt er al voor dat ze eerder bij de buren een poging wagen, dan bij het huis met het (nep-)alarmsysteem. Beter is natuurlijk om echt een goede installatie te nemen met camera’s en deze zijn tegenwoordig zeer betaalbaar.

4. Doe alsof je thuis bent

Ga je van huis af, laat de krant op tafel liggen en laat de kopjes koffie op tafel staan. Laat één of meerdere spaarlampen zachtjes gloeien.

5. Licht de boel op

Het is altijd goed om de buitenverlichting van bewegingssensoren te laten voorzien, zeker in combinatie met de camera’s. Pak je het wat professioneler aan, schakel dan een expert in, zodat niet iedere langslopende kat er voor zorgt dat de boel weer wordt opgelicht.

6. Geen waardevolle spullen in het zicht

Als de inbreker door het raam kijkt en hij ziet de nieuwste laptop staan, een mooie playstation en de allerduurste breedbeeld-televisie, dan loopt het water hem in de mond. Kijk zelf eens door de ogen van een inbreker door je raam naar binnen en denk even logisch na.

7. Geen sleutels en portemonnee’s bewaren, daar waar iedereen ze bewaart

De sleutel ligt fijn onder de mat en de portemonnee’s liggen in de gang op het randje. Kun je er zo makkelijk bij en vergeet je ze niet. De bonus van de inbraak is ook nog wel eens dat de autosleuteltjes ook lekker in het zicht liggen, zodat de in breker direct vervoer heeft…

8. Een tuin vol inbraakmateriaal

Handig dat de trap nog in de tuin staat, dat de container zo geplaatst is dat je zo op het balkon kan klimmen. Niet doen en even kijken wat er in de tuin ligt of staat wat de gemiddelde inbreker goed van pas kan komen.

9. De (nep-)waakhond

Altijd leuk, zo’n sticker van een paar euro op je voordeur. Baadt het niet, dan schaadt dit zeker niet. Dit geldt ook voor de sticker van de aanwezigheid van het alarmsysteem natuurlijk!

10. Meldt je vakantie niet op sociale media

En ja hoor, op Facebook kunnen we zien dat u voor twee weken bent vertrokken naar Zuid-Frankrijk. Aan de foto’s die u al geplaatst heeft kunnen we ook nog eens de inboedel bestuderen. Niet doen dus!


Zie hier de top 10 meest geclaimde items bij verzekering na inbraak 2021.


Geef een reactie