Hoe voorkom je een ochtendhumeur? Nou zo…

0
Hoe voorkom je een ochtendhumeur?
Hoe voorkom je een ochtendhumeur?

Hoe voorkom je een ochtendhumeur? Nou zo…

Natuurlijk, we hebben er altijd wel eens last van: een ochtendhumeur. Wordt dat vervelende humeur een constant dingetje, dan is het wel handig voor je omgeving en je zelf om daar enige verandering in aan te brengen. Hier vijf tips om een ochtendhumeur te lijf te gaan. Lees meer…

Hoe voorkom je een ochtendhumeur?
Hoe voorkom je een ochtendhumeur?

Lees hier->>> meer over slaappen op deze website…


Hoe voorkom je een ochtendhumeur? Nou zo…


1. Probeer dagelijks op het zelfde moment op te staan

Je lichaam houdt van regelmaat. Het vaste tijdstip zet zich vast in je hersenen als een soort patroon. Zo kan je lichaam zich bijvoorbeeld anderhalf uur voordat je wakker wordt, instellen op het opstaan. Dit helpt bij een goede fysieke voorbereiding op het wakker worden.


2. Ga slapen op het voor jou juiste tijdstip

Niemand, maar dan ook niemand, is genetische gezien exact hetzelfde. Dit geldt dan ook voor de tijd wanneer je zou moeten gaan slapen. Ben je een ochtendmens? Ga dan gewoon wat eerder naar bed. Je hersenen scheiden vanzelf wel het stofje melatonine af wanneer het tijd is om te gaan slapen.


3. Pas je slaappatroon aan op jouw behoeften

De één zweert bij zeven uur, de ander zegt dat je moet blijven slapen tot je niet meer moe zou zijn. De enige toetssteen ben je zelf. Voel je je uitgeslapen, dan ben je ook uitgeslapen. Is dat niet het geval, dan moet je er in het vervolg een uurtje bij plakken.


4. Wat natuurlijk licht in je kamer

Je hersenen reageren op licht en donker in combinatie met slaap. Zo kan in de morgen het zonnetje op je gezicht er voor zorgen dat je ‘natuurlijk wakker wordt’. Als dat niet mogelijk is of als je dat niet prettig vindt is zo’n lamp die langzaam aangaat naast je bed ook een oplossing.


5. Blijf met je vingers van de snoozeknop af

Die paar minuten extra zijn echt niet handig. Je lichaam, dat wakker te moeten gaan worden, krijgt dan toch weer een impuls om iets anders te gaan doen.

Geef een reactie