Hoe worden de verschillende typen autoverzekeringen berekend?

0
Hoe worden de verschillende typen autoverzekeringen berekend?
Hoe worden de verschillende typen autoverzekeringen berekend?

Hoe worden de verschillende typen autoverzekeringen berekend?

Wil je jouw nieuwe auto verzekeren? Ga dan op zoek naar een verzekeraar. Lastig is dit niet, want bij vrijwel iedere verzekeraar kun je tegenwoordig een autoverzekering afsluiten.

Denk overigens niet dat iedere auto op dezelfde manier verzekerd wordt. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende dekkingen. Vaak heb je drie opties: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.

In deze tekst leggen we je uit wat er precies verzekerd wordt. Daarnaast kijken we hoe deze verschillende typen autoverzekeringen berekend worden. Zodoende ben jij straks in staat om de beste autoverzekering af te sluiten.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Opties om jouw auto te verzekeren

Wie zijn auto wil verzekeren, heeft vaak keuze uit drie opties. Voordat we kunnen kijken hoe deze typen autoverzekeringen berekend worden, is het eerst handig om te weten welke opties je hebt om jouw auto te verzekeren.

De minimale verzekering die je af moet sluiten om met jouw auto de openbare weg op te mogen, is de WA-verzekering. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA).

Dit houdt in dat schade die je met jouw auto bij een ander aanricht, gedekt wordt. Ook schade aan spullen van een ander valt binnen de dekking van een wa verzekering auto.

Wanneer je voor een WA-verzekering kiest, wordt schade aan jouw auto niet gedekt. Dit is wel het geval als je kiest voor WA + Beperkt Casco. Bij deze verzekering wordt overigens niet alle schade aan jouw auto gedekt.

In dit geval kun je voor schade door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en de natuur, een botsing met loslopende dieren en ruitschade bij jouw verzekeraar aankloppen.

Wil je ook dat schade als gevolg van een aanrijding of vandalisme vergoed wordt? Kies dan voor WA + Volledig Casco. Omdat deze verzekering de meest uitgebreide dekking heeft, spreken we ook wel van een all risk verzekering auto.


Hogere premie bij uitgebreidere dekking

Nu je weet welke opties je hebt om jouw auto te verzekeren, kunnen we kijken naar de manieren waarop de typen autoverzekeringen berekend worden. De prijs van een autoverzekering wordt vooral bepaald door de dekking.

Zo betaal je voor een WA-verzekering een lagere premie dan voor een allrisk autoverzekering. Dit is vrij makkelijk te verklaren, want je geniet van een uitgebreidere dekking als je kiest voor WA + Volledig Casco.

We kunnen dan ook stellen dat de kosten van een autoverzekering grotendeels bepaald worden door de dekking.


Vergelijk autoverzekeringen met elkaar

Wie denkt dat de premie van een autoverzekering enkel afhankelijk is van de dekking, heeft het mis. De prijs kan namelijk ook per verzekeraar verschillen.

Wil je jouw auto allrisk verzekeren? Dan betaal je bij de ene verzekeraar mogelijk een aanzienlijk hoger bedrag dan bij de andere verzekeraar. Om te voorkomen dat je onnodig veel premie betaalt, vergelijk je autoverzekeringen met elkaar.

Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. Hierdoor kost het je weinig tijd en moeite om een vergelijking te maken en bovendien zie je in een oogopslag hoeveel de verzekering kost.


Geef een reactie