Hoeveel calorieën zitten er in snacks uit de frituur?

0

Hoeveel calorieën zitten er in snacks uit de frituur?

Hoeveel calorieën zitten er in snacks uit de frituur? Dit is de vraag waar we tegenaan liepen omdat er altijd wel ergens een lekker kroketje weg te happen valt of een kipcorn met curry. Het toppertje in dit rijtje is natuurlijk het patatje oorlog.

Als je er daar drie van eet, dan heb je genoeg calorieën binnen die een beetje dame een dag te voeden. Overigens zit de saus er nog niet overal bij en dat kan natuurlijk ook ff aantikken. Kijk HIER->>> eens even naar onze heerlijke “Patatje Kapsalon-gerechten” en  hier ->> dat eten van een hotdog 35 minuten van je leven kost.  Smakelijk!


(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen op bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)


Hoeveel calorieën zitten er in snacks uit de frituur ?

Soort snack Aantal calorieën
Kaassoufflé 143
Kroket 152
Frikadel 164
Portie bitterballen 5 stuks 186
Kipcorn 201
Groenteburger 225
Kipnugget 5 stuks 230
Bamihapje 232
Picanto 271
Vlammetjes 5 stuks 279
Bereklauw 321
Frikadel speciaal 326
Loempia met kip 377
Mexicano 335
Aardappelschijfjes 150 gram 343
Aardappelkroketjes 6 stuks 399
Bakje patat van 150 gram 451
Patatje oorlog 691

Hoeveel calorieën zitten er in snacks uit de frituur ? Over de Mexicano

Bron: Wikipedia engigzins aangepast

De Mexicano is wel een bijzonder snackproduct dat hoogstwaarschijnlijk bestaat uit gekruid gemalen vlees met conserveermiddelen en smaakversterkers. De Mexicano werd in 1984 ontwikkeld door De Vries Vleessnacks uit Dordrecht om de concurrentie aan te gaan met de frikadel en de geribbelde gehaktplak van concurrent Beckers. Niet onbelangrij daar bij was dat het heel te produceren is en een hoge voedingswaarde heeft: “veel calorieën voor weinig geld”.

De Mexicano wordt fabrieksmatig geproduceerd en bestaat waarschijlijk uit pittig gekruid gehakt van paardenvlees, varkensvlees, rundvlees, kip en ander restvlees. Deze vleesderrie wordt dan weer in een speciale vorm geperst. De Mexicano kan worden bereid in de frituur, magnetron, oven of in de pan en er zijn inmiddels ook varianten verkrijgbaar zonder varkensvlees die daarmee halal zijn.


Nog een paar lekkere snacks

Boerenballetjes
Bonita
Buffalo
Burgerbal
Chickano
Dolle Mina
Frikadel
Gehaktbal
Pikantstaaf
Hamburger
Javaanse Frikadel
Mexicano
Truckersbal
Kipfrikadel
Goulashkroket


 

Geef een reactie