, ,

Hoeveel eet een mens gemiddeld in zijn leven?

Hoeveel eet een mens gemiddeld in zijn leven

Hoeveel eet een mens gemiddeld in zijn leven?

Wat zou een mens gemiddeld eten in zijn leven? Op deze vraag is niet precies antwoord te geven, want er zit een verschil in wat een Afrikaan en een Amerikaan eet. We hebben wel gevonden hoeveel de zgn. ‘gemiddelde Nederlander’ eet in zijn leven.

Hoeveel eet een mens gemiddeld in zijn leven

Hoeveel eet een mens gemiddeld in zijn leven?

Hoeveel eet een mens gemiddeld in zijn leven?

De Nederlandse man / vrouw eet 522 dieren gemiddeld in zijn leven: 490 kippen, 27 varkens, 3 koeien en 2,5 lammetje. Dit zijn overigens wel weer cijfertjes van de Nederlandse Vegetariërsbond. We eten per jaar gemiddeld 60 kilo aan brood en alle Nederlanders bij elkaar eten ongeveer 1 miljard kilo aan brood per jaar. De gemiddelde Nederlander drinkt ongeveer 40 liter cola en eet 20,4 kilo kaas per jaar.

Hoeveel eet een mens gemiddeld in zijn leven? De Verenigde Staten

Onderzoekers in de VS hebben uitgerekend dat een Amerikaan iets meer dan 905 kilo per jaar per persoon eet. De levensverwachting van een Amerikaan is ongeveer 78 jaar en in heel zijn of haar bestaan gaat er 22.355 kilo aan melk, yoghurt, kaas en ijs naar binnen. Ze eten 9.664 kilo aan fruit, 15.545 kilo aan aan groenten en noten, 8.221 kilo vlees, vis en eieren en ook nog wat granen: 6.801 kilo. Daarbij komt nog eens 3.026 kilo aan olie en vet en 5.008 kilo aan suikers en daarom is ongeveer 60 procent aan de overkant van de oceaan te dik. Hiervan is de helft obesitas.

Hoeveel eet een mens gemiddeld in zijn leven? Verspilling

In Nederland verspilt een gemiddeld persoon ongeveer tussen de 43 en 60 kilo per jaar. In een gemiddeld huishouden is dat 120 kilo en er wordt per jaar 2,4 miljard euro aan goed en eetbaar voedsel weg gegooid. In geld is dat ongeveer 4000 euro per huishouden en dit doen we omdat de meeste mensen te veel koken, te veel kopen en ze denken dat ze het te lang bewaren.

Hoeveel dierenleed wordt er voorkomen door vegetariër te worden?

In aantallen dieren lijkt het nog best wel mee te vallen, de hoeveelheid di je we eet. Slechts het vlees van één melkkoe en 2,5 vleesstier. Als je vanaf je geboorte vegetariër zou zijn, spaar in totaal 664,1 dier het leven.

[table “” not found /]
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie