Hoeveel mensen hebben er internet?
, , , ,

Hoeveel mensen hebben er internet? 3,2 miljard!

Hoeveel mensen hebben er internet? 3,2 miljard!

Facebook kijkt jaarlijks in hoeverre de mensheid toegang heeft tot het world wide web. Hoe zit het met de ‘Global internet connectivity‘? Wij denken dat het wel aardig zit met internet en de rest van de wereld, want zie hier onder de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek.


Zie hier de de top 10 beste Europese Startups 2021 volgens Emerce.


Hoeveel mensen hebben er internet? 3,2 miljard!

De schatting van Facebook is dus dat er in 2015 uiteindelijk 3,2 miljard mensen waren aangesloten op het internet. Dat waren er in 2014 zo’n 300 miljoen minder, toen zou het gaan om iets minder dan drie miljard.

Dat wil zeggen dat nog maar 43% van de mensheid de beschikking heeft over internet en de andere 57%, toch ook zo’n 4,1 miljard mensen, niet.

Het mobiele netwerk
Ruim 78% van alle mensen in onze wereld kon in 2015 mobiel bellen en dat is een stijging van 5 procent ten opzicht van 2014. Nu zit nog maar 1,6 miljard van alle mensen zonder mobiele voorziening.


Zie hier de top 25 landen met snelste mobiele internet 2022.


Wikipedia

Facebook heeft ook gekeken naar de relevantie van het internet in relatie tot het aantal artikelen wat op Wikipedia in die betreffende taal te vinden is. Relevant vond men het internet als bron van kennis als er in die betreffende taal minimaal 100.000 artikelen te vinden zouden zijn.

Dit bleek het geval in 55 verschillende talen, waarbij ongeveer 67% van alle mensen ook één van die talen als eerste taal hebben aangeleerd en deze goed onder de knie hebben. Dit was weer een stijging van 9 procent in 2015 ten opzichte van het jaar 2014.


Zie hier de Top 10 grootste datalekken sinds 2000.


Het onderzoek heeft ook nog een boodschap en deze is volgens Facebook:

In order to address the barriers to connectivity, corporations, governments, NGOs and non-profits need to work together to continue gathering more accurate data on the state of global connectivity, and develop global standards for collecting, reporting, and distributing this data.

Dat is toch wel fijn dat zij, Facebook, zich hier over bekommeren. Zij zouden ook gewoon lekker belasting kunnen betalen, wat minder bonussen uitkeren en wat meer winst kunnen uitgeven aan wat goede doelen. Maar ja, zij zijn ook geen heiligen, net als wij.


Zie hier de top 10 landen met de snelste groei in kleine bedrijven 2020.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie