Hoeveel mensen willen migreren? Ruim 700 miljoen willen hun biezen pakken

0
Hoeveel mensen willen migreren?
Hoeveel mensen willen migreren?

Hoeveel mensen willen migreren? 700 miljoen willen hun biezen pakken

We zijn nu met zo’n 7,5 miljard mensen op deze aardbol. Afhankelijk van waar je geboren bent heb je het wat beter getroffen of juist wat slechter.

En als je op een plekje bent geboren waar niet alles koek en ei is, is het niet vreemd dat je het een stukje verderop wil gaan proberen: ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen!’.

De UN Migration Agency (IOM) heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar wie, waar vandaan en waar naartoe wil verhuizen. En ja, ze willen ook graag naar Nederland komen. Lees meer over dit onderzoek…


Zie hier->>> overigens wat het beste land voor migranten is…


Hoeveel mensen willen migreren? 700 miljoen willen hun biezen pakken

Dat lijkt nogal een volksverhuizing, 700 miljoen mensen die huis en haard willen verlaten op zoek naar een beter plekje op de wereld. Voor velen is en blijft dit grootspraak. Slechts 66 miljoen van die 700 maken ook echte plannen om te vertrekken.

En plannen maken is niet voldoende. Wij zitten dagelijks ook vol met plannen. Van die 66 miljoen zijn er in de periode 2010-2015 maar 23 miljoen geweest die ook echt op pad gingen.


Waar komen ze vandaan?

De meeste mensen die het wel eens in een ander land zouden willen proberen komen uit Afrika (41 procent), gevolgd door Azië met 31 procent, Amerika en Europa met 13 procent. Is natuurlijk ook weer niet vreemd gezien de verdeling van de welvaart over deze continenten.


Wie willen er echt weg?

Hier hebben we het over mensen die plannen maken en daadwerkelijk voorbereiding aan het treffen zijn om te vertrekken. In miljoenen zijn dat bijvoorbeeld 1,3 miljoen Nigerianen en ook 1,3 miljoen mensen uit India.

0,8 miljoen Chinezen zijn hard bezig om hun beloofde land te verlaten en bijvoorbeeld 0,6 miljoen Colombianen.

Het hoogste percentage van de totale bevolking die echt weg wil is bijna 4 procent. 3,9 procent van de Haïtianen wil echt het eiland verlaten op zoek naar een nieuwe en betere uitdaging elders.

Wie willen er hun land verlaten?
Wie willen er hun land verlaten?

Waar willen ze naar toe?

Misschien is het met Trump wat verschoven, maar ruim 20% wil toch echt naar de Verenigde Staten. Nederland staat ook in dit lijstje. Bijna 1 procent denkt in Nederland een mooie nieuwe thuishaven te kunnen vinden.

Naar welk land willen migranten?
Naar welk land willen migranten?

Bron en meer informatie: UN Migration Agency: Measuring Global Migration Potential, 2010–2015, Issue No. 9, juli 2017


Zie hier de Top 20 kleinste economieën ter wereld 2022.


Geef een reactie