Hoeveel miljonairs wonen er in Nederland?

0
Hoeveel miljonairs wonen er in Nederland?
Hoeveel miljonairs wonen er in Nederland?

Hoeveel miljonairs wonen er in Nederland?

Hoewel het door inflatie ieder jaar wat makkelijker wordt om miljonair te worden, neemt het aantal in Nederland gestaag toe. In Nederland waren 278 duizend huishoudens in 2020 in het bezit van een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dit betekent dat bijna 3,5 procent van alle huishoudens in ons land zich miljonair mag noemen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over geld op deze website.


Hoeveel miljonairs wonen er in Nederland?

Bron: CBS


Hoe verzamel je een miljoen? Dat staat bestaat uit bank- en spaartegoeden, aandelen, woning, ondernemingsvermogen en aanmerkelijk belang. Als je daar de schulden van af trekt moet je één miljoen euro overhouden.

In 2020 bezat 64 procent van de miljonairs een vermogen ergens tussen 1 en 2 miljoen euro. Iets meer dan 16 procent moeste het doen met een vermogen tussen 2 en 3 miljoen euro. Een klein deel van de miljonairs, 3 procent, had een vermogen van 10 miljoen euro of meer. Het gaat daarbij om 8,1 duizend huishoudens. 8.100 huishouden doen het met 10 miljoen!


Antwoord op de vraag: Wat maakt je gelukkig?


Het gemiddelde vermogen van de huishoudens in Nederland is 139 duizend euro. In 2020 bestond 45 procent van de bezittingen van miljonairs uit aanmerkelijk belang en ondernemingsvermogen; 21 procent bestond uit de waarde van de eigen woning.


Wist je dat: rijk zijn maakt egoïstisch!


Je hebt een aanmerkelijk belang als je, eventueel samen met je fiscale partner, direct of indirect minimaal 5% hebt van: de aandelen (ook per soort) in een binnen- of buitenlandse vennootschap.


Wist je dat (natuurlijk wel…) geld maakt gelukkig, heel erg gelukkig zelfs!


Miljonair: minder schulden

Onze miljonairs hebben gemiddeld ook minder schulden dan de niet-miljonairs. Tegenover de schuld van een miljonair staan gemiddeld bijna acht keer zoveel bezittingen. De niet-miljonairs heeft nadrukkelijk minder: de bezittingen zijn maar twee keer zo groot als hun schulden.


Wist je dat je het gelukkigst bent met € 65.000,- per jaar aan inkomen.


De meeste miljonairs zijn woonachtig in Noord-Holland met 4,6 procent. Daar liggen ook de twee gemeenten met het hoogste aandeel miljonairs: Bloemendaal met 27 procent en Laren met 24 procent.


Wist je dat ouderen van geld niet gelukkig worden…


Geef een reactie