Hoogste achtbanen ter wereld – De top 10 met filmpje

Hoogste achtbanen ter wereld
Hoogste achtbanen ter wereld

Hoogste achtbanen ter wereld – De top 10

Zie hier de tien allerhoogste achtbanen ter wereld.


Hoogste achtbanen ter wereld – De top 10


Lees hier ->>> meer over pretparken op deze website.


10. Orion – 91 meter

Orion is een stalen achtbaan in Kings Island, Mason, Verenigde Staten. De achtbaan opende in juli 2020. De achtbaan is 87 meter hoog en heeft een drop van 91 meter en heeft een snelheid van 146 km/h. De totalen kosten waren rond de $31 miljoen. De achtbaan is gebouwd door Bolliger & Mabillard in opdracht van Cedar Fair Entertainment Company. Het is de zevende Giga Coaster in de wereld.


9. Intimidator 305 – 93 meter

De Intimidator 305 is een stalen megacoaster in het Amerikaanse attractiepark Kings Dominion in Doswell, Virginia. Deze achtbaan is gebouwd door Intamin AG en is van het model Giga Coaster.


8. Leviathan – 93,3 meter

Leviathan is een stalen achtbaan in het Canadese attractiepark Canada’s Wonderland.

De Leviathan is gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard (B&M) en opende op 6 mei 2012. Leviathan is met 148 km/u de snelste achtbaan van Canada en de achtbaan bezet de achtste plaats op de wereldranglijst.

De eerste afdaling heeft een helling van 80° en een baanlengte van 1672,1 meter. De achtbaan maakt gebruik van drie achtbaantreinen met ieder acht wagons, die elk plaats bieden aan vier personen. In totaal kunnen dus 32 personen in één trein.

Meer info: www.canadaswonderland.com/play/rides/leviathan


7. Millennium Force – 95 meter

De Millennium Force is een Intamin AG Giga Coaster in het Amerikaanse pretpark Cedar Point in Sandusky, Ohio.

Nadat de treintjes het station zijn uitgerold, worden ze op een kabellift naar de top op 94,5 meter hoogte gebracht. Direct na de lifthill volgt de eerste afdaling van 91,4 meter. De baan gaat vervolgens een overhellende bocht in, om daarna met een bocht naar links de eerste heuvel over te gaan. Daarna volgen nog twee overhellende bochten, waarna het treintje een tweede heuvel overgaat. Met een bocht naar links volgt een nieuwe, lagere heuvel. Na een recht stuk over te zijn gegaan passeert het treintje de laatste overhellende bocht, om daarna de remmen in te gaan.


6. Steel Dragon 2000 – 97 meter

Deze achtbaan is gebouwd door Morgan en opende in januari 2000. De naam is afgeleid van het openingsjaar en het het jaar van de draak, het teken van de Chinese dierenriem dat bij het jaar 2000 hoort volgens de Chinese kalender. De achtbaantrein bestaat uit zes wagons, in elke wagon kunnen zes personen plaatsnemen op drie rijen van twee personen elk.


5. Fury 325 – 99 meter

Fury 325 is een stalen achtbaan die is gefabriceerd door Bolliger & Mabillard. De attractie staat in Carowinds in Charlotte, North Carolina. De hoogte van deze achtbaan is 325 voet (99 meter) en de snelheid is 95 mijl per uur (153 km/u). Fury 325 werd uitgeroepen tot de beste stalen achtbaan in de 2016 Golden Ticket Awards, waarmee de zesjarige periode van Millennium Force werd afgesloten.


4. Red force – 112 meter

De Red Force is een stalen achtbaan te vinden in het resort PortAventura World in Salou, Tarragona, Catalonië, Spanje. Het is geopend als onderdeel van een nieuwe ontwikkeling genaamd Ferrari Land. Het is de hoogste en snelste achtbaan van Europa.


3. Superman: Escape from Krypton – 126 meter

Deze achtbaan is ook een door Intamin ontworpen achtbaan in Six Flags Magic Mountain in Valencia, Californië, VS. Deze achtbaan was ook de snelste met Tower of Terror II in Dreamworld in Australië.


2. Top Thrill Dragster – 128 meter

De Top Thrill Dragster is een achtbaan in Sandusky, Ohio, VS. De baan is ontworpen door Intamin. Het is één van de slechts twee bestaande onderzetters, de andere is Kingda Ka bij Six Flags Great Adventure in New Jersey. Top Thrill Dragster was de tweede hydraulisch gelanceerde achtbaan gebouwd door Intamin, openen na Xcelerator bijKnott’s Berry Farm . De trein wordt in 4 seconden naar 120 mph gelanceerd .


1. Kingda Ka – 139 meter

Hoogste achtbanen ter wereld
Hoogste achtbanen ter wereld

Vanaf de opening op 21 mei 2005 tot 4 november 2010 was het de snelste achtbaan ter wereld en de eerste die een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur haalde: 206 km/h (in 3,5 seconden). Toen opende Formula Rossa in Ferrari World Abu Dhabi, die 240 km/h haalt. Bovendien is de Kingda Ka met 139 meter de hoogste achtbaan die uit een volledig circuit bestaat ter wereld, waarvan de vrije val van 127,4 meter ook de hoogste val van alle attracties is. Kingda Ka te vinden in Six Flags Great Adventure in New Jersey.