Hoogste bergen in Duitsland – De top 10

0
Zugspitze- Hoogste bergen in Duitsland
Zugspitze- Hoogste bergen in Duitsland

Hoogste bergen in Duitsland

Hier vind je hoogste bergen bij onze Oosterburen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website en hier ->>> meer over Duitsland op deze website…


 

Top 10 – Hoogste bergen in Duitsland


10. Plattspitzen – 2.680 meter

De Plattspitzen is een 2680 meter hoge berg in het Wetterstein-gebergte op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. De zeer karakteristieke berg staat als een zuidelijke tegenhanger van de Zugspitze aan het andere uiteinde van de Plattumrahmung.

De berg heeft drie pieken: de oostelijke top (2680 m), ook bekend als Gatterlspitz, de middelste piek (2674 m) en de westelijke top (2676 m).

Eerst werd hij in 1871 beklommen door Hermann von Barth, die alle drie de toppen vanuit het Zugspitzplatt alleen bereikte. Destijds was de berg ook bekend onder de naam Wetterschrofen.


9. Leutascher Dreitorspitze – 2,682 meter

De Dreitorspitze is een m opvallend massief in het oostelijke deel van het Wetterstein-gebergte. Ze is verdeeld in de Partenkirchner (2633 m boven de zeespiegel) en de Leutascher Dreitorspitze (2682 m boven de zeespiegel).

De belangrijkste top van het op drie na hoogste massief van Duitsland is de Leutascher Dreitorspitze, ook bekend als de Karlspitze. Ten oosten van de Dreitorspitze is hetplateau van de Leutascher Platt, vergelijkbaar met het Zugspitzplatt aan de voet van de Zugspitze.


8. Wetterwandeck – 2.698 meter

De Wetterwandeck is een top van 2698 m hoog in het Wetterstein-gebergte. Het ligt ten zuiden van de Zugspitze, boven de zuidelijke Schneeferners in de bergkam, waaronder de Zugspitzplatt.

Burenpieken in de richting van Zugspitze zijn de oostelijke, zuidelijke en noordelijke weertop, de Schneefernerkopf en de Zugspitzeck. In de tegenovergestelde richting, naar het oosten, volgt de Wetterscharte (2475 m), de Plattspitzen, de Gatterlköpfe en de Gatterl.


7. Hochblassen – 2.703 meter

De Hochblassen is een berg van Wetterstein-kalksteen in het Wetterstein-gebergte. Het eerst werd hij op 24 augustus 1871 beklommen door Hermann von Barth en de boerenzoon Peter Klaisl.


6. Watzmann – 2.713 meter

De Watzmann is het centrale bergmassief van de Berchtesgaden-Alpen. De hoogste piek is de Watzmann-Mittelspitze (2713 m boven de zeespiegel).

Het is tegelijkertijd het hoogste punt in het Duitse deel van de Berchtesgaden-Alpen. De oostmuur van Watzmann is de hoogste muur van de oostelijke Alpen.


5. Hollentalspitze – 2.743 meter

De Höllentalspitzen zijn drie pieken in het Wetterstein-gebergte in de buurt van Garmisch-Partenkirchen.

Ze stijgen op vanaf de bergrug genaamd Blassenkamm, die zich vanuit de Zugspitze naar het oosten trekt en het Höllental in het noorden scheidt van het Reintal in het zuiden.

De Zugspitze het dichtst bij de Inner Höllentalspitze, 2741 m, gevolgd door de Mittlerer Höllentalspitze, 2743 m en de Outer Höllentalspitze, 2720 m.


4. Hochwanner – 2.744 meter

De Hochwanner is een berg in het Wetterstein-gebergte.


Zie hier de Top 10 hoogste bergen in Turkije


Top 3 – Hoogste bergen in Duitsland


3. Wetterspitze – 2.750 meter

Wetterspitze is de naam van drie van de uitstekende rotsachtige toppen van de bergrug in de Wetterstein-bergen in de Midden-Oostelijke Alpen.

Ze bevinden zich twee kilometer hemelsbreed ten zuidwesten van de Zugspitze, op de grens tussen Oostenrijk (deelstaat Tirol) en Duitsland (deelstaat Beieren). In het oosten ligt het skigebied aan de Schneeferner met het onderzoeksstation Schneefernerhaus.


2. Schneefernerkopf – 2.874 meter

De Schneefernerkopf is een 2875 m hoge piek in het Zugspitze-massief. Het ligt aan de westkant van het Wettersteingebirge in de Alpen op de grens tussen Beieren en Tirol of Duitsland en Oostenrijk.

Vooral uit Ehrwald verschijnt de berg als de dominante berg van Wetterstein.


1. Zugspitze – 2.962 meter

De Zugspitze ligt 2962 m boven zeeniveau. Het is de hoogste piek van de Wettersteingebirge en tegelijkertijd de hoogste berg van Duitsland. Het Zugspitze-massief ligt ten zuidwesten van Garmisch-Partenkirchen in Beieren en in het noorden van Tirol.

De grens tussen Duitsland en Oostenrijk loopt over haar westelijke top. Ten zuiden van de berg ligt de Zugspitzplatt, een karstplateau met talloze grotten.

Op de flanken van de Zugspitze zijn drie gletsjers: de Noordelijke Schneeferner met 27,9 ha en de Höllentalferner met 24,7 ha; ook de kleinere zuidelijke Schneeferner met 4,8 ha.