, , , ,

Hoogste en langste bruggen ter wereld

Sidu River Bridge

Bruggen, het zijn bijzondere en handige bouwwerken in het landschap en wij waren benieuwd naar de hoogste en langste bruggen ter wereld. Pak je knapzak en ga mee op reis naar China en Mexico.


Lees hier ->>> meer over architectuur en hier ->>> meer over bruggen op deze website.


De hoogste en langste bruggen ter wereld op een rij…


De hoogste hangbrug in de wereld: Sidu River Bridge

De allerhoogste hangbrug ter wereld is de Sidu River Bridge in China. Deze brug werd in 2009 geopend en ligt boven een vallei. Het verschil in hoogte tussen het laagste punt in de vallei en hoogste punt van de is 472 meter.

Daar past bijvoorbeeld met gemak de Eiffeltoren onder. Over de brug rijdt de G50 Huyu Expressway. Deze trein zorgt voor een verbinding tussen Chongqing en Shanghai. De brug is een 1.222 meter lang en de grootste overspanning is 900 meter.

De Sidubrug is een hangbrug in staal en gewapend beton De pijlers van de Sidu River Bridge zijn 122 en 118 meter hoog.


Zie hier de Top 10 langste bruggen ter wereld.


De hoogste tuibrug: de Baluartebrug

De Baluartebrug is de hoogst tuibrug in de wereld en deze ligt in Mexico. De brug heeft een lengte van 1.124 meter met een overspanning van 520 m. De een maximale hoogte is 402,6 meter.

De brug bevindt zich in het westen van Mexico en verbindt de stad Concordia in het oosten van de staat Sinaloa met het dorp Pueblo Nuevo in het westen van de staat Durango.

De brug is een onderdeel van de “Carretera Interamericana”, de Mexicaanse Federale Snelweg 40 die de stad Mazatlan aan de Golf van Californië verbindt met de grensstad Matamoros (Tamaulipas) aan de Golf van Mexico.

De constructie werd aangevat op 21 februari 2008. De brug werd ingehuldigd door president Felipe Calderon op 5 januari 2012.

Baluarte Bridge

Baluarte Bridge


De langste brug ter wereld: Danyang–Kunshan Grand Bridge

De Danyang–Kunshan Grand Bridge is een spoorwegviaduct, onderdeel van de hogesnelheidslijn Peking-Shanghai, gelegen in de Chinese provincie Jiangsu.

Het viaduct bevindt zich tussen Shanghai en Nanking, in het gebied van de delta van de Jangtsekiang, ten zuiden van de Blauwe rivier met een afstand van 5 tot 50 km tussen rivier en de grote brug.

Het viaduct overbrugt ook over een afstand van 9 kilometer het Yangchengmeer. De Danyang–Kunshan Grand Bridge gaat langs de steden van Danyang, Changzhou, Wuxi, Suzhou en Kunshan.

Het 164,8 km lange viaduct is de langste brug ter wereld. De constructie van het bouwwerk vergde een bouwperiode van vier jaar, de inzet van 10.000 arbeiders en kostte 8,5 miljard dollar.

Danyang–Kunshan Grand Bridge

Danyang–Kunshan Grand Bridge


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie