Hoogste hoofdsteden ter wereld – De top 10

0
Quito: hoogste hoofdsteden ter wereld
Quito: hoogste hoofdsteden ter wereld

Hoogste hoofdsteden ter wereld

Zie hier de aller- allerhoogste hoofdsteden ter wereld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over steden op deze website.


Top 10 – Hoogste hoofdsteden ter wereld


10. Nairobi, Kenia – 1.661 meter

De naam komt uit het Masai Enkare Nairobi en betekent ‘koele wateren’. De stad ligt in het midden-zuiden van het land, aan de rivier Nairobi. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 693 km², waarop 3.500.000 inwoners wonen.


9. Kabul, Afghanistan – 1.790 meter

De stad Kabul heeft bijna 5 miljoen inwoners. Het ligt in het oosten van het land, niet ver van de grens met Pakistan. Kabul is strategisch gelegen aan de Khyberpas, de belangrijkste verbinding tussen Afghanistan en Pakistan.


8. Sanaa, Jemen – 2.200 meter

De bevolking bedraagt bijna twee miljoen inwoners. Sanaa bestaat als stad sinds de derde eeuw, maar vermoedelijk bevonden zich op deze plek oudere nederzettingen. Volgens de legende is de stad door Noachs zoon Sem gesticht.


7. Mexico City, Mexico – 2.240 meter

De stad is het politieke, economische en culturele centrum van het land. Mexico-Stad zelf heeft 8,8 miljoen inwoners, de agglomeratie Mexico-Stad is met ruim 23 miljoen inwoners. Het is één van de grootste stedelijke gebieden ter wereld.

De stad is in 1521 gesticht op de ruïnes van de oude Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. Het was de hoofdstad van de Spaanse kolonie Nieuw-Spanje en sinds 1821 van het onafhankelijke Mexico.


6. Thimphu, Bhutan – 2.320 meter

Thimphu heeft 47.500 inwoners. Het is daarmee een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Er zijn geen werkende verkeerslichten. Indien nodig regelt een verkeersagent het verkeer. Hoogbouw ontbreekt en de huizen zijn gebouwd in traditionele architectuur.


Top 5 – Hoogste hoofdsteden ter wereld


5. Asmara, Eritrea – 2.325 meter

Met een bevolking van geschat 600.000 inwoners is het veruit de grootste stad van het land. Sinds 2017 staat de modernistische architectuur in de stad op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Nabij de stad ligt de luchthaven Asmara. Een spoorlijn verbindt de stad met de havenstad Massawa.


Zie hier de Top 10 mooiste straten en boulevards ter wereld.


4. Addis Abeba, Ethiopië – 2.355 meter

De stad telt zo’n 3,5 miljoen inwoners en is tevens de hoofdplaats van de Afrikaanse Unie.

Wegens het grote aantal internationale organisaties dat er gevestigd is en de rijke plaats die Addis inneemt in de geschiedenis en cultuur van het Afrikaanse continent, wordt de stad soms ook de hoofdstad van Afrika genoemd.


Top 3 – Hoogste hoofdsteden ter wereld


3. Bogotá, Colombia – 2.640 meter

Het aantal inwoners van Bogotá ligt tussen de acht en negen miljoen. Bogota is nu het belangrijkste centrum van Colombia, zowel politiek en financieel als cultureel.

Het is een moderne, voortdurend groeiende wereldstad met in het centrum hoogbouw. Het is omgeven door voorsteden met voornamelijk laagbouw.


2. Sucre, Bolivia – 2.810 meter

Hoewel Sucre officieel de hoofdstad is, is de regering in La Paz gevestigd. De stad heeft een inwoneraantal van 190.000. De oude binnenstad van Sucre geldt als de best bewaarde Spaanse koloniale stad in Zuid-Amerika, met zeer veel witte gebouwen.

Vandaar de bijnaam ‘La Ciudad Blanca’. In 1991 is deze binnenstad dan ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst.


1. Quito, Ecuador – 2,850 meter

Quito: hoogste hoofdsteden ter wereld
Quito: hoogste hoofdsteden ter wereld

In Quito wonen ruim 1,6 miljoen mensen. De stad is met zijn 70 km lengte en slechts ongeveer 4 km breedte uitzonderlijk langgerekt.

Op 10 augustus 1809 ontstond in deze stad voor het eerst de roep om onafhankelijkheid van Spanje. Dit nadat er al eerder opstanden hadden plaatsgevonden tegen het optreden van het Spaanse bestuur. In 1822 versloegen onafhankelijkheidsstrijders het Spaanse leger.

Het land sloot zich vervolgens aan bij de Republiek Groot-Colombia van Simón Bolívar. In 1830 viel die republiek uit elkaar en werd Ecuador een onafhankelijke republiek. Quito werd daarvan de hoofdstad.


Zie hier de top 10 lelijkste steden ter wereld.