Hoogste religieuze gebouw is de Hassan II moskee in Casablanca (top 10)

0
Hoogste religieus gebouw is de Hassan II moskee in Casablanca
Hoogste religieus gebouw is de Hassan II moskee in Casablanca

Hoogste religieuze gebouw is de Hassan II moskee in Casablanca

‘Onze God is de beste, onze God is kampioen’ moeten ze gedacht hebben bij het bouwen van deze optrekjes. De hoogste doet meer dan 200 meter. Hier nog negen andere zeer hoge gebouwen in naam van de religie.

Hoogste religieuze gebouw is de Hassan II moskee in Casablanca
Hoogste religieuze gebouw is de Hassan II moskee in Casablanca

Hoogste religieuze gebouw is de Hassan II moskee in Casablanca

 

 

1. Hassan II moskee, Casablanca, Marokko – 210 meter

De Hassan II moskee
De Hassan II moskee

De Hassan II-moskee is een moderne grote moskee gebouwd in opdracht van koning Hassan II. Het is de grootste moskee van het land en behoort tot de zeven grootste moskeeën in de wereld. De moskee werd ontworpen door de Franse architect Michel Pinseau en gebouwd door de onderneming Bouygues.

2. Mole Antonelliana, Turijn, Italie – 168 meter

Mole Antonelliana
Mole Antonelliana

Mole Antonelliana is het bekendste gebouw in Turijn, Italië. Het gebouw is vernoemd naar Alessandro Antonelli, de architect die het gebouw heeft ontworpen. De bouw begon in 1863.

3. Munster van Ulm, Duitsland – 162 meter

Munster van Ulm
Munster van Ulm

Het munster van Ulm is de in gotische stijl gebouwde hoofdkerk van Ulm in Baden-Württemberg. Het gebouw staat vooral bekend om zijn toren, de hoogste kerktoren ter wereld. De kerk heeft nooit de status van kathedraal gehad. Sinds 1531 is het een protestantse kerk. Het munster behoort tot de gotische kerkgebouwen waar al in de middeleeuwen aan begonnen is, maar die pas eind 19e eeuw werden voltooid.

4. Basilique Notre-Dame de la Paix, Yamoussoukro, Ivoorkust – 158 meter

Basilique Notre-Dame de la Paix
Basilique Notre-Dame de la Paix

De Basilique Notre-Dame de la Paix de Yamoussoukro is een katholieke kerk in Yamoussoukro, de hoofdstad van Ivoorkust. De basiliek werd op initiatief van president Félix Houphouët-Boigny in de periode 1985 tot 1989 gebouwd en heeft 300 miljoen dollar gekost. Het oorspronkelijke ontwerp was gebaseerd op de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

5. Dom van Keulen, Duitsland – 157 meter

Dom van Keulen
Dom van Keulen

De dom van Keulen (Dom St. Peter und Maria) is een gotische kathedraal in het centrum van de Duitse stad Keulen. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen. Daarnaast is het de grootste kathedraal in Duitsland en tevens een van de grootste in heel Europa.

6. Dabei klooster, Tiannin, China – 154 meter

Het Dabei klooster is een boeddhistische tempel in de stad Tianjin, China.

Het klooster werd voor het eerst gebouwd in de Ming-dynastie, maar is zwaar verbouwd en gerenoveerd en bestaat nu uit het Westklooster uit 1669 en de Oost-klooster van 1940. Het is de grootste en oudste in de stad met 10.600 m².

7. Katherdaal van Rouen, Frankrijk – 151 meter

Kathedraal van Rouen
Kathedraal van Rouen

De Cathédrale Notre-Dame de Rouen of Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Rouen is een van de grootste en bekendste gotische kathedralen van Frankrijk. Men begon in de 13e eeuw met de bouw en deze werd in de 16e eeuw voltooid. In de 19e eeuw werd de kathedraal gerestaureerd en verfraaid en kreeg toen ook zijn 151 meter hoge gietijzeren spits, de hoogste kerktoren van Frankrijk, die in de wijde omtrek van Rouen te zien is.

8. Nikolaiturm, Hamburg, Duitsland – 147 meter

Nikolaiturm
Nikolaiturm

De Sankt Nikolaikirche (Sint Nicolaaskerk) was een grote kerk in het centrum van Hamburg, in de Altstadt. Door bombardementen in de Tweede Wereldoorlog is het kerkgebouw veranderd in een ruïne. De 147 meter hoge Nikolaiturm, ooit voor korte tijd het hoogste bouwwerk van de wereld, staat nog wel overeind. De ruïne behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

9. Kathedraal van Straatsburg, Frankrijk – 142 meter

Kathedraal van Straatsburg
Kathedraal van Straatsburg

De kathedraal van Straatsburg (Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg, Strassburger Münster) behoort tot de grootste en beroemdste kathedralen van Frankrijk. De bouw van de uit roze zandsteen opgetrokken kathedraal begon in 1276 en werd na een 163 jaar durende bouwperiode, waarin bijna onafgebroken werd gewerkt, in 1439 voltooid. De kathedraal heeft een van de hoogste kerktorens ter wereld, de noordelijke toren meet 142 meter en was van 1647 tot 1874 het hoogste bouwwerk ter wereld.

10. Mariabasiliek van Licheń, Polen – 141,5 meter

Mariabasiliek van Licheń
Mariabasiliek van Licheń

De Mariabasiliek van Licheń is gelegen in een dorp met de naam Licheń Stary op 10 kilometer van de Poolse plaats Konin. De basiliek is de grootste kerk van Polen en een belangrijke bedevaartskerk. Hij werd in de periode 1994-2004 gebouwd. Architect was Barbara Bielecka.

Geef een reactie