Hoogste reuzenrad ter wereld – De Top 10

0
Hoogste reuzenrad ter wereld - Ain Dubai – 213 meter
Hoogste reuzenrad ter wereld - Ain Dubai – 213 meter

Hoogste reuzenrad ter wereld

Een reuzenrad is volgens Wikipedia een kermisattractie. Het is een as die ronddraait door stroom, en waaraan meerdere gondels of stoeltjes zijn bevestigd waarin mensen kunnen zitten.

Het Ferris Wheel in 1893
Het Ferris Wheel in 1893

Het reuzenrad is uitgevonden door George Ferris die het allereerste rad, het genaamde Ferris Wheel. Ferris bouwde dit reuzenrad voor de wereldtentoonstelling van 1893. Zie hier het hoogste reuzenrad ter wereld, en wel de top 10 wereldwijd.


Hoogste reuzenrad ter wereld - Ain Dubai – 213 meter
Hoogste reuzenrad ter wereld – Ain Dubai – 213 meter

Lees hier ->>> meer interessante artikelen over pretparken op deze website…


Top 10 – Hoogste reuzenrad ter wereld


10. Changsha Ferris Wheel – 120 meter

Changsha Ferris Wheel
Changsha Ferris Wheel

Dit reuzenrad is te vinden in Changsha, Hunan, China. Het grenst aan het Helong-stadion. Het is voltooid op 30 september 2004 en is officieel geopend voor het publiek op 1 oktober 2004. Changsha Ferris Wheel heeft een diameter van 99 meter.


10. Tianjin Eye – 120 meter

Tianjin Eye
Tianjin Eye

De Tianjin Eye is te vinden boven de Yongle Bridge, over de Hai-rivier in Tianjin, China. De bouw start in 2007 en gaat op 7 april 2008 open voor het publiek.


10. Melbourne Star – 120 meter

Melbourne Star
Melbourne Star

De Melbourne Star is een gigantisch reuzenrad in het Waterfront City-district in het Docklands-gebied van Melbourne, de hoofdstad van Victoria, Australië

Website: www.melbournestar.com


10. Suzhou Ferris Wheel – 120 meter


6. ICON Orlando – 122 meter

ICON Orlando
ICON Orlando

Dit rad is een soort een observatiereuzenrad. De capsule geven je een heel ervaring alsof je het niet voelt niet dat je je bevindt op 100 meter hoogt. Volgens de officiële website is The Wheel in ICON Park Orlando het eerste wiel ooit dat een dergelijk systeem gebruikt in combinatie met een hangend ‘ontwerp van een skiliftcapsule’.

Website: www.iconparkorlando.com


Top 5 – Hoogste reuzenrad ter wereld


5. London Eye – 135 meter

London Eye
London Eye

De London Eye is een reuzenrad in Londen, Engeland. Het rad heeft een diameter van 120 meter, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules.

London Eye is gebouwd in 1998 en was bij de opening het grootste reuzenrad ter wereld. Het rad staat in Londen op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover het Palace of Westminster. London Eye is gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling, gevierd bij het begin van het jaar 2000. Daarom wordt de London Eye ook wel Millennium Wheel genoemd


4. Star of Nanchang – 160 meter

Star of Nanchang
Star of Nanchang

De ster van Nanchang is een gigantisch reuzenrad in de Oost-Chinese stad Nanchang, de hoofdstad van de provincie Jiangxi.

Dit reuzenrad opende zijn deuren in mei 2006 en kostte 57 miljoen yuan (ongeveer $ 7,3 miljoen) om te bouwen.


Top 3 – Hoogste reuzenrad ter wereld


3. Singapore Flyer – 165 meter

Singapore Flyer
Singapore Flyer

De Singapore Flyer is een gigantisch reuzenrad in Downtown Core, Singapore. Het is in 2008 geopend en de bouw duurde ongeveer 2½ jaar. Dit reuzenrad heeft 28 capsules met airconditioning, die elk plaats bieden aan 28 passagiers.


2. The High Roller – 168 meter

The High Roller
The High Roller

De High Roller is gebouwd van 2011 tot eind 2013 op de voormalige locatie van O’Sheas Casino. Het was bij de opening op 31 maart 2014 het grootste reuzenrad ter wereld.


1. Ain Dubai – 213 meter

Hoogste reuzenrad ter wereld - Ain Dubai – 213 meter
Hoogste reuzenrad ter wereld – Ain Dubai – 213 meter

Het Ain Dubai, soms ook wel het Dubai Eye genoemd, staat op het Bluewaters eiland voor de kust van het JBR strand. Vanuit het reuzenrad heb je een schitterend uitzicht op de wolkenkrabbers langs het JBR strand en op de Palm Jumeirah.

Website: www.bluewatersdubai.ae/en