Hybride werken met een laptop

0
Hybride werken met een laptop
Hybride werken met een laptop

Hybride werken met een laptop

De afgelopen jaren hebben we veel thuisgewerkt. En met de beste zakelijke laptop is dat ook heel gemakkelijk, want met een laptop kun je overal werken. Thuis, op kantoor, onderweg, in een speeltuin (terwijl de kinderen lekker ravotten) en in een koffiehuisje.

Het niet op kantoor werken is veel werknemers in de smaak gevallen, waardoor men eigenlijk de wens heeft uitgesproken dit vaker te willen doen. En met een goede laptop is dat natuurlijk heel gemakkelijk.


Lees hier ->>> meer over computers op deze website.


Laptop voor werk

Een goede laptop voor het uitvoeren van je werk kan per werktype verschillen. Werk je veel met spreadsheets, tekstverwerkingsprogramma’s en internet, dan is een gewone laptop natuurlijk het beste.

Maar ben je technisch tekenaar of programmeur, dan heb je natuurlijk een heel andere mobiele computer nodig. Een goede interne geheugenkaart en een snelle processor is in alle gevallen heel wenselijk, want je zal waarschijnlijk vaak in een online meeting zitten.

Het is overigens ook aan te raden om een muis te gebruiken, voor een betere werkhouding. Op kantoor en thuis kan de laptop in een speciale houder geplaatst worden, zodat je werkhouding ook verbetert. Zo werk je overal het meest ontspannen.


Aanschaf via de zaak

Gebruik je de laptop puur voor het werk, dan is het wellicht voordeliger om de beste zakelijke laptop via de zaak aan te kopen. Bovendien kun je als werkgever er dan voor zorgen dat iedereen dezelfde laptop heeft, terwijl ze van de zaak blijven.

Dat maakt het werken ermee voor iedereen een stuk gemakkelijker. Helemaal met een centrale IT-voorziening die de laptops in topconditie houdt.


Thuiswerken; niet voor iedereen

Thuiswerken is niet voor iedereen even handig of fijn. In sommige gevallen kan het zelfs stressvoller zijn dan werken op kantoor. Vooral als je snel bent afgeleid door huishoudelijk werk, je huisdier of de kinderen. Wil je toch af en toe thuis kunnen werken? Zorg dan dat je met je laptop op een rustige plek in huis kan zitten.

Door een laptop is het makkelijker om van de keukentafel te verhuizen naar de slaapkamer of naar het tuinhuisje in de achtertuin. En anders is het eenvoudig om met de laptop van je eigen bureau op kantoor te verhuizen naar de vergaderzaal of het bureau van een collega, om zo samen te kunnen werken.


Hybride werken

Het vele thuiswerken heeft zo zijn weerslag gehad op het milieu. Zo stonden er minder files en werd er flink bespaard op energiekosten van kantoren. Maar het leverde ook op dat je vaker bij de kinderen kon zijn of relaxter de werkdag door kwam.

Uit onderzoek blijkt dat veel werknemers de combinatie thuiswerken en op kantoor werken als zeer prettig hebben ervaren. Daarom stimuleert de overheid het hybride werken. En met een goede zakelijke laptop is dat heel gemakkelijk, want je hebt dan altijd je werk bij je.

Thuis en op kantoor, of in het park. Dankzij een laptop en hybride werken heb je meer tijd om te ontspannen. En dat maakt je werk alleen maar leuker.


Zie hier de Top 10 meest duurzame datacenterbedrijven 2023.


Geef een reactie