, , ,

Immigranten veel innovatiever dan autochtonen

Immigranten veel innovatiever dan autochtonen

Immigranten veel innovatiever dan autochtonen

Immigranten zijn veel productiever dan autochtone wetenschappers in de VS. Dit blijkt uit een paper van het National Bureau of Economic Research. Zo kun je veertig procent van de Amerikaanse innovatie van de laatste dertig jaar toeschrijven aan immigranten. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over innovatie op deze website.


Immigranten veel innovatiever dan autochtonen

Bron: www.nber.org


Hoogopgeleide immigranten zijn een zeer belangrijk onderdeel van de Amerikaanse innovatie en het ondernemerschap.


Zie hier de meest innovatieve universiteit van Europa is KU Leuven (top 100).


Studies over de impact van immigranten op autochtonen vonden over het algemeen beperkte gevolgen op de korte termijn. Dit terwijl de resultaten op de lange termijn gevarieerder en veel minder zeker zijn.


Zie hier: innovatiever en creatiever zijn? Vermijd het Einstellung-effect.


Uit dit onderzoek blijkt dat ongeveer 36 procent van de innovatie-output in de afgelopen 30 jaar kan worden toegeschreven aan immigranten.

Bijna een kwart van alle patenten is rechtstreeks gecreëerd door in het buitenland geboren uitvinders, wiens werk indirect ook nieuwe ontdekkingen door in de VS geboren wetenschappers mogelijk maakt, aldus de studie.


Zie hier de Top 100 meest innovatieve landen ter wereld 2021, Nederland 6e!.


Immigranten vertegenwoordigen 16 procent van alle ‘Amerikaanse uitvinders’, maar produceren 23 procent van de totale innovatie-output. Dit gemeten aan de hand van het aantal patenten, patentcitaties en de economische waarde van deze patenten.


Zie hier de Top 25 meest innovatieve landen 2023.


Bron en meer informatie: Shai Bernstein, Rebecca Diamond, Abhisit Jiranaphawiboon, Timothy McQuade & Beatriz Pousada: The Contribution of High-Skilled Immigrants to Innovation in the United States, December 2022, DOI 10.3386/w30797


Zie hier de meest innovatieve steden 2019 – Top 50.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie