Innovatiefste CEO 2019 van de VS – De Top 10 volgen Forbes

0
Innovatiefste CEO 2019 van de VS - De Top 10 volgen Forbes
Innovatiefste CEO 2019 van de VS - De Top 10 volgen Forbes

Innovatiefste CEO 2019 van de VS – De Top 10

Van wie moeten het vak leren als het gaat om innovatie? Forbes magazine heeft uitgezocht van wie dat vak kunnen leren. Het zijn overigens alleen mannen, deze tien Innovatiefste CEO’s 2019. Lees meer..


Innovatiefste CEO 2019 van de VS - De Top 10 volgen Forbes
Innovatiefste CEO 2019 van de VS – De Top 10 volgen Forbes

Lees hier ->>> meer over innovatie op deze website…


De Top 10 – Innovatiefste CEO 2019 van de VS


10. Larry Page en Sergey Brin

Larry Page en Sergey Brin zijn de mede-oprichters van Google, het bedrijf dat de wereld heeft veranderd. Ze ontmoetten elkaar op Stanford en vonden het algoritme van Google PageRank uit. Larry Page is momenteel CEO van Google’s moederbedrijf Alphabet, terwijl Sergey Brin de baas van Alphabet is. Alphabet bestaat uit Google, Nest, X Development, Calico, CapitalG en GV.


9. Arne Sorenson

Sorenson is CEO van Marriott International. Hij is ook de eerste persoon buiten de Marriott-familie die de functie van CEO bekleedt bij het bedrijf. Sorenson leidde de overname van Starwood Hotels & Resorts door Marriott, waardoor het nu de grootste hotelketen ter wereld is. Sorenson heeft ook een aantal reisproducten en accommodaties geïntroduceerd om de groei van het bedrijf te stimuleren.


8. Tim Cook

Tim Cook is de CEO van het meest winstgevende bedrijf in de Verenigde Staten. Naarmate de smartphonemarkt verzadigt en de iPhone-verkopen blijven dalen, heeft Cook Apple met succes nieuwe diensten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan Apple Music, iCloud, App Store, Apple TV +, Apple Arcade en de Apple Watch.


7. Shantanu Narayen

Shantanu Narayen is al meer dan tien jaar de CEO van Adobe. Hij heeft Adobe met succes getransformeerd door de software te verplaatsen van de desktop naar de cloud. De omzet van het bedrijf is gestegen van $ 26 miljard in 2007 naar $ 133 miljard in 2019. Volgens Adobe-medewerkers heeft Shantanu Narayen een sterke innovatiecultuur opgebouwd.


6. Satya Nadella

Onder leiding van Satya Nadella heeft Microsoft de focus verlegd van smartphones naar cloud computing, computerhardware en augmented reality. De inkomsten uit Office-abonnementen, cloudservices en Surface-producten zijn hierdoor enorm gegroeid.


5. Reed Hastings

Reed Hastings is mede-oprichter en CEO van Netflix, ’s werelds grootste mediastreamingdienst. Netflix heeft wereldwijd meer dan 130 miljoen abonnees. In de loop der jaren weet het bedrijf een enorm aantal originele films en tv-programma’s aan te bieden. Netflix krijgt echter binnenkort te maken met zware concurrentie van Disney Plus-, Apple TV Plus- en HBO Max-services.


4. Marc Benioff

Benioff is de mede-oprichter en CEO van Salesforce.com. Benioff heeft Salesforce getransformeerd tot een wereldwijde CRM-leider. Het is ook al vijf jaar achter elkaar door Forbes uitgeroepen tot ’s werelds meest innovatieve bedrijf.


De Top 3 – Innovatiefste CEO 2019 van de VS


3. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg is de derde meest innovatieve CEO, volgens Forbes. Zuckerberg richtte Facebook op in 2004. Zijn startup is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf met een omzet $ 500 miljard. Facebook bezit ook Instagram en WhatsApp en heeft ook een datingservice gelanceerd. Het bedrijf is ook schuldig aan een aantal enorme datalekken, waardoor de privacy van gebruikers in gevaar werd gebracht.


1. (gelijk) Elon Musk

Musk is de CEO van Tesla en SpaceX. Tesla heeft een revolutie teweeg gebracht in de auto-industrie door ons het tijdperk van elektrische auto’s in te duwen. Tesla verkocht in 2018 bijna 250.000 elektrische voertuigen. Musk’s raketbedrijf SpaceX wil Mars gaan aandoen. SpaceX heeft met succes raketten gelanceerd die geschikt zijn voor hergebruik, wat de kosten van ruimtevaart drastisch verlaagt.


1. (gelijk) Jeff Bezos

Jeff Bezos is de oprichter en CEO van de kolos Amazon, die hij in 1994 uit zijn garage begon. Amazon is één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van $ 230 miljard en blijft groeien met een indrukwekkend tempo van 21%.Ze blijven zich overigens richten op innovatie en nieuwe producten in plaats van winst. Bezos bezit ook Blue Origin, dat raketten ontwikkelt voor commercieel gebruik.