Innovatiefste economieën 2019 – Top 10 met NL op 4!

0
Innovatiefste economieën 2019 - Top 10 met NL op 4!
Innovatiefste economieën 2019 - Top 10 met NL op 4!

Innovatiefste economieën 2019 – Top 10 met NL op 4!

Het tempo van innovatie is de laatste jaren wereldwijd omhooggeschoten ondanks een vertragende wereldeconomie, handelsoorlogen en een lagere productiviteitsgroei. Landen zoals Israël, Japan, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland geven meer dan drie procent van hun Bruto Binnenlands Product uit aan onderzoek en ontwikkeling.

Ook de wereldwijde R & D-uitgaven zijn meer dan verdubbeld tussen 1996 en 2016. Hier zien we de top 10 van meest innovatieve economieën van 2019.

Lees meer…


Innovatiefste economieën 2019 - Top 10 met NL op 4!
Innovatiefste economieën 2019 – Top 10 met NL op 4!

Lees hier ->>> meer over economie en hier ->>> meer over innovatie op deze website…


Sinds 2008 publiceert de UN World Intellectual Property Organisation (WIPO) de Global Innovation Index. Dit doen zij in samenwerking met INSEAD en Cornell University. Voor de Global Innovation Index 2019 rangschikten ze de innovatieprestaties van 129 economieën over de hele wereld.

De landen en de economieën zijn gerangschikt op basis van meer dan 80 indicatoren. Denk aan patentaanvragen, R & D-uitgaven en hightech-export. Zo hebben China en India beide sinds vorig jaar aanzienlijke winst geboekt. China sprong dit jaar van de 17e plaats in 2018 naar de 14e positie. India verbeterde van 81e in 2015 naar 52e plaats in 2019.


Zie hier de de top 10 beste Europese Startups 2021 volgens Emerce.


Innovatiefste economieën 2019 – Top 10 met NL op 4!


10. Israël – Innovatiescore: 57,43

Israël is de thuisbasis van veel van ’s werelds meest innovatieve start-ups. Een hoge kwaliteit van leven, hoge internetsnelheden, geweldige ondernemersgeest en ook gemakkelijke toegang tot financiering hebben ertoe bijgedragen dat Israël een wereldwijde innovatiehub is geworden.


9. Duitsland – Innovatiescore: 58,19

Duitsland behoudt zijn positie als de 9e meest innovatieve economie ter wereld. De ondernemende en innovatieve geest van het land heeft geleid tot een aantal wetenschappelijke en technologische clusters in Duitsland. Zonder kosten te berekenen voor hoger onderwijs, inclusiviteit en diversiteit helpt Duitsland toptalent uit andere landen aan te trekken.


8. Singapore – Innovatiescore: 58,37

Singapore is één van de rijkste landen ter wereld. Het is ook de thuisbasis van wereldwijd gerenommeerde onderwijsinstellingen zoals de National University of Singapore.


7. Denemarken – Innovatiescore: 58,44

Denemarken is dit jaar één plek gestegen naar de 7e meest innovatieve economie. De Deense overheid ondersteunt actief ondernemerschap en innovatie. Het land biedt een hoge levenskwaliteit, een uitstekend onderwijssysteem en geavanceerde gezondheidszorg.


6. Finland – Innovatiescore: 59,83

Finland is de thuisbasis van bedrijven als Nokia en Angry Birds-ontwikkelaar Rovio Entertainment. De Finse overheid ondersteunt ondernemers op alle mogelijke manieren.


5. Verenigd Koninkrijk – Innovatiescore: 61,30

De stad Londen blijft één van ’s werelds toonaangevende bedrijfs- en technologiecentra. Londen heeft meer dan 6.000 start-ups, waaronder Shazam en TransferWise.


4. Nederland, Innovatiescore: 61.44

Nederland scoort hoger dan Duitsland en het Verenigd Koninkrijk als het gaat om innovatie. Bij ons vind je reuzen zoals Royal Dutch Shell, Unilever, Heineken, Philips en TomTom. Amsterdam is één van de beste start-up-steden ter wereld.


3. Verenigde Staten – Innovatiescore: 61,73

De Verenigde Staten is de thuisbasis van technologiereuzen zoals Apple, Google, Microsoft en Facebook. De VS heeft ook enkele van ’s werelds beste onderzoeksuniversiteiten.


2. Zweden – Innovatiescore: 63,65

Volgens de beleggingsonderneming Atomico heeft Zweden de op één na hoogste aantal van bedrijven met een miljard dollar per hoofd van de bevolking. Het WIPO-rapport beschrijft dat de infrastructuur van wereldklasse is. Zweden heeft ook het hoogste aantal octrooien ingediend bij WIPO ten opzichte van het BBP.


1. Zwitserland – Innovatiescore: 67,24

Zwitserland heeft sinds 2011 de eerste plaats op de ranglijst van de meest innovatieve economieën ter wereld. De Zwitsers zijn veel beter dan andere landen als het gaat om patentaanvragen, intellectueel eigendom en export van hightech-producten.