Interesse in eSIM neemt toe: de voordelen op een rijtje 

0
Interesse in eSIM neemt toe: de voordelen op een rijtje 
Interesse in eSIM neemt toe: de voordelen op een rijtje 

Interesse in eSIM neemt toe: de voordelen op een rijtje 

De afgelopen jaren zien we een lichte daling in het aantal fysieke simkaarten. Dit is een duidelijk gevolg van de toenemende interesse in eSIM. Steeds vaker kiest men voor een eSIM abonnement en ontdekken ze de talloze bijbehorende voordelen.

Hoewel de interesse in eSIM duidelijk toeneemt, zijn er ook nog genoeg mensen die hier nauwelijks weet van hebben. Want wat is eSIM eigenlijk? Welke voordelen levert het op? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.


Lees hier ->>> meer over tech op deze website.


Wat is eSIM? 

Voordat we de voordelen kunnen bespreken, is het eerst belangrijk om de belangrijkste vraag te beantwoorden. Want wat is eSIM nu eigenlijk? De afkorting eSIM staat voor Embedded Sim.

In andere woorden is dit dus een digitale simkaart die in de smartphone is bevestigd. Naar verwachting zal dit uiteindelijk ook de toekomst worden. Dat zou betekenen dat de oude plastic (fysieke) simkaarten uiteindelijk zullen verdwijnen. 

De eSIM is dus een digitale simkaart die middels een chip in de smartphone is bevestigd. Hij werkt eigenlijk precies hetzelfde als een fysieke simkaart. Middels de simkaart is het mogelijk om te bellen, sms’en en internetten via je mobiele provider. Het enige verschil is dus dat je geen fysieke simkaart meer krijgt opgestuurd. 

Zodra je een sim only aanbieding (of ander abonnement) afsluit, ontvang je een QR code van je provider of wordt gevraagd om een specifieke app te downloaden. Hiermee kun je vervolgens jouw eSIM activeren. Dit duurt slechts enkele minuten.

Vervolgens heb je direct toegang tot je bundel. Je hoeft dus geen dagen te wachten, maar kunt direct aan de slag met jouw telefoon. 


Voordelen van eSIM 

De bedoeling is dat eSIM uiteindelijk de opvolger wordt van de fysieke simkaart. Zo ver is het echter nog niet. Nog niet iedere smartphone beschikt over deze mogelijkheid.

Als je op dit moment een telefoon hebt waarbij dit wél mogelijk is, dan biedt dit echter ook weer een heleboel voordelen. Ben jij benieuwd waarom je eSIM moet gebruiken? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de onderstaande grote voordelen. 

Snel van provider wisselen

Ben je toe aan een nieuw abonnement? Dan is het altijd een heel gedoe om snel over een nieuwe simkaart te beschikken. Voordat je opnieuw bent aangesloten en gebruik kunt maken van je bundel, ben je toch al snel enige tijd verder.

Het voordeel van eSIM is dat dit allemaal op afstand kan gebeuren. Hierdoor is het veel gemakkelijker en sneller om van provider te wisselen.

Meer dan één simkaart 

Dan zijn er tegenwoordig ook nog smartphones verkrijgbaar die het beste van beide werelden aanbieden. Zij beschikken zowel over een eSIM als de mogelijkheid om een fysieke simkaart te plaatsen.

Heel handig wanneer je dezelfde smartphone bijvoorbeeld voor het werk en privé wilt gebruiken. Zo geniet je van twee verschillende nummers op dezelfde telefoon. Hoe handig is dat? 

Meer ruimte in de smartphone 

Als er geen ruimte overgehouden moet worden voor een simkaart, betekent dit ook dat er meer ruimte is in de telefoon. Die kan worden gebruikt voor andere belangrijke functies of bijvoorbeeld het plaatsen van een grotere batterij.


 

Geef een reactie