Internet en trends voor online verpakkingen bestellen

0
Internet en trends voor online verpakkingen bestellen
Internet en trends voor online verpakkingen bestellen

Door het gemak van online producten kopen, zijn er ook steeds meer verpakkingen nodig om deze bestellingen te versturen. Dit heeft geleid tot diverse aanbieders die de uitdaging hebben om te zorgen voor duurzame en gepersonaliseerde verpakkingen voor e-commerce bedrijven.


 

Internet en trends voor online verpakkingen bestellen
Internet en trends voor online verpakkingen bestellen

Verpakkingen zijn niet alleen belangrijk voor ondernemers. Ook als consument heb je er natuurlijk belang bij dat de organisatie waar jij iets koopt jouw producten goed verpakt. Je wilt immers niet dat er iets beschadigd tijdens het transport…

Door de groei in online aanbieders die een verpakking bedrukken als specialisatie hebben, zijn er steeds meer mogelijkheden voor kwalitatief goede verpakkingen. Wat zijn nu de trends en aandachtspunten als het gaat om (online) verpakkingen?

Gepersonaliseerde verpakkingen

Een positieve klantervaring is belangrijk voor bedrijven die prioriteit geven aan klantopinies. Verpakkingsmateriaal is een belangrijke factor die hieraan kan bijdragen. Door gepersonaliseerde verpakkingen te bieden, kan ook de loyaliteit verhoogd worden. Als ontvanger ben je waarschijnlijk eerder bereid om nogmaals een aankoop te doen bij dezelfde webshop als de verpakking je positief verrast heeft.

Het gaat hierbij niet alleen om het plaatsen van een logo op de verpakking, ook informatieve en promotionele berichten kunnen op de verpakking worden aangegeven. Bijvoorbeeld een nieuwe bezorgservice, gratis product bij tweede bestelling en een bedrijfsjubileum met speciale kortingen kun je op de verpakking vermelden.

Verpakkingen voor speciale producten

Het is belangrijk om de juiste verpakking voor elk specifiek product te kiezen. Hierbij is minimalisme een belangrijke trend. Het is de uitdaging om het product zo goed mogelijk te verpakking, waarbij zo min mogelijk (opvul)materiaal gebruikt wordt. Verpakkingen moeten voorbereid zijn op het verzenden van de meest uiteenlopende producten. Naast stevige vierkante verzenddozen met kleppen, zijn ook geschenkdozen zoals gondeldoosjes en dozen met deksel in opkomst. Daarnaast kun je tegenwoordig ook voedselverpakkingen en speciale flesverpakkingen online vinden.

Verpakkingen van gerecycleerde materialen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, waardoor ecologische verpakkingen in opkomst zijn. Door als bedrijf voor ecologische verpakkingen te kiezen, laat je zien dat je oog hebt voor het milieu en de leefomgeving. Dit kan een positief effect op de ontvanger hebben.

Toegankelijke verpakkingen

Met de hedendaagse technologische ontwikkelingen is het voor eigenlijk iedereen mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Het is daarom belangrijk verpakkingen voor iedereen te ontwerpen. Een trend die de komende jaren zal doorzetten is de ontwikkeling van een toegankelijke verpakking. Dat wil zeggen, verpakkingen die rekening houden met de behoeften van mensen met een functionele diversiteit. Een braille-etiket of relief teksten op de verpakking zijn elementen die in de toekomst steeds gebruikelijker zullen worden.

Verpakking rekening houden met mogelijke retouren

Als bedrijf hoop je natuurlijk dat zo min mogelijk mensen een product retourneren. Ook als consument koop je waarschijnlijk geen product met de intentie om deze te retourneren. Toch kan het als bedrijf klantvriendelijk overkomen om het retourproces te vereenvoudigen. Als je als organisatie verpakkingen gaat uitzoeken, kun je letten op dozen met een dubbele rand zelfklevend plakband. De eerste ingebouwde kleefstrip dient om de doos te sluiten, met de tweede kan de gebruiker, als de doos geopend is, deze weer sluiten en indien gewenst terugsturen. Retourzakken zijn een andere veelgebruikte optie.

 

Geef een reactie