Internet zorgt voor spanning in het gezin zegt onderzoek

0
Internet zorgt voor spanning in het gezin
Internet zorgt voor spanning in het gezin

Internet zorgt voor spanning in het gezin

Kapersky heeft onderzoek gedaan naar het internetgebruik en hoe dat werkt in een gezin. Deze virusdetectie producent heeft er natuurlijk alle belang bij dat we blijven internetten. Zo zeer zelfs dat ze een aparte website hebben gemaakt hoe je als familie met je kinderen en internet om moet gaan. Wat je doet: je zet er gewoon software op die bepaalt wat en hoe lang de kinderen het world wide web mogen bezoeken. Dat allemaal terzijde, wij worden overigens niet betaald door dit bedrijf, hier onder wet nou allemaal die spanning veroorzaakt.

Internet zorgt voor spanning in het gezin
Internet zorgt voor spanning in het gezin

Internet zorgt voor spanning in het gezin

Kijken we naar het Kapersky-onderzoek, dan zijn dit in grote lijnen de uitkomsten:

  • 58% van alle ouders zijn vrienden met hun kinderen op sociale media; 12% van de ouders die sociale media regelmatig gebruiken en geen ‘vrienden’ zijn met hun kinderen zeggen dat ze niet willen dat hun kinderen zien wat ze van plan zijn.
  • 23% van de ouders zegt dat hun kinderen de voorkeur geven om online te gaan in plaats van hen te praten over dingen – dit stijgt tot 32% van de ouders 40 of jonger.
  • 36% van de ouders van onder de 40 zijn van mening dat het internet hen isoleert van de familie en vrienden en 35% van de ouders van 14 tot 16 jarigen voelen de het World Wide Web de kinderen isoleert.
  • Een vijfde van de ouders (21%) en kinderen (22%) zegt dat het internet de oorzaak van ruzie binnen het gezin kan zijn, oplopend tot 64% van de ouders die het gevoel hebben dat ze niet langer het eerste aanspreekpunt zijn voor hun kinderen.
  • 31% van de ouders zegt dat hun kind iets op van een ‘device’ kapot hebben gemaakt en 30% zegt dat een kind  een ‘device’ heeft besmet met een virus tijdens het online zijn.  13% tot 16% van de kinderen beschuldigen hun ouders van hetzelfde.

Bron en meer informatie: Kapersky: The Internet as a Source of Family Tension, 2016

Geef een reactie