Is geluk te koop? Jazeker, geeft het uit aan dieren, goede doelen en reizen

0
Is geluk te koop?
Is geluk te koop?

Is geluk te koop?

Een groot huis, een nieuwe Ferrari of een duur horloge? Niet doen, je wordt er echt niet gelukkiger van. Kun je dan werkelijk niet gelukkig worden van geld uitgeven? Ja, dat kan zeker wel, maar dan moet je het op een specifieke wijze doen. Lees meer…

Is geluk te koop?
Is geluk te koop?

Is geluk te koop?

Het is toch echt mogelijk om van geld gelukkig te worden. Het heeft er alleen wel mee te maken waar je het aan uitgeeft. Het blijkt dat je zeker gelukkig kan worden als je het gaat besteden aan de volgende drie zaken:


1) Word gelukkig door geld uit te geven aan huisdieren

Voor een beetje gemiddeld huisdier ben je jaarlijks al snel zo’n € 1.000,- kwijt. Dat is natuurlijk best wel aardig wat geld. Maar het goede nieuws is dat blijkt uit een onderzoek in de Journal of Personality and Social Psychology dat je zelfvertrouwen toeneemt, je meer beweegt en dat je betere relaties hebt dan de niet huisdier-bezitter.


2) Geef een wat geld weg

Het lijkt raar: gelukkig worden van geld weggeven, maar dat helpt echt. Onderzoekers van de University of British Columbia beschrijven in hun artikel “Spending Money on Others Promotes Happiness” in het blad Science dat het niet eens zo veel hoeft te kosten. Met een bedragje van nog geen € 5,- ga je je al een stuk beter voelen. Dus geef die collectant, de eerste de beste zwerver of iemand die net zijn boodschappen niet kan betalen die paar verdomde eurootjes. Wat zal jij je goed gaan voelen, werkelijk waar!


3) Geef geld aan uit ‘belevingen’

Zorg dat je bijzondere nieuwe dingen gaat meemaken. Neem die reis naar India en sluit jezelf twee dagen op in die tempel, pak een weekje kibboets in Israël of doe een weekendje Marrakesh. Je zult als herboren en als gelukkig terugkomen! Kunst en cultuur zijn ook prima positieve belevingen, als het maar ervaringen zijn die op prettige wijze buiten je comfort-zone vallen.

Geef een reactie